Četvrtak, 10 Studeni 2011 09:07

Povratak Opel GT-a i Mante?

Opel Manta Opel Manta

Uskoro bivši izvršni direktor Opela i Vauxhalla, Friedrich Stracke, preuzet će upravljanje General Motorsom kada sljedeće godine u mirovinu ode dosadašnji GM-ov CEO, Nick Reilly. Stracke u automobilskoj industriji uživa velik ugled, a jedan od njegovih najvećih recentnih uspjeha je povratak Opela u profitabilno poslovanje ranije od očekivanog, kao i uspješna "obrana" njemačke marke od gašenja ili prodaje.

Ovih je dana Stracke ljubiteljima marke Adama Opela ponudio neodoljiv slatkiš - najavu o mogućem povratku sportskih ikona, Opela GT i Mante, oslonjenih na moderan dizajn i tehnologiju.
Stracke Mantu smatra jednim od modela koji su uspjeli izgraditi emotivnu vezu između marke i kupaca. Pa iako budući General Motorsov direktor nije izravno najavio novu generaciju pristupačne i sportski nastrojene Mante, njegova izjava njemačkom Tagesspeilu uzburkala je duhove među ljubiteljima Opela.

"Mogu zamisliti oživljavanje automobila poput Mante, s novom tehnologijom i dizajnom", rekao je Stracke. Obzirom na pozitivne rezultate poslovanja i pažljiv odabir modela koji će postatio dio službene ponude, za vjerovati je da Stracke zna što radi, a znači li to da će europske, a možda i svjetske prometnice u bližoj budućnosti pohoditi nova Manta pokazat će vrijeme.