Petak 9 Prosinac 2022
kalendar susreta

Kalendar oldtimer susreta

Kalendar oldtimer susreta i događanja. Utrke, rally, sajmovi oldtimer dijelova, promotivni susreti...
Molimo oldtimer klubove da nam šalju ažurne i točne informacije!
1 . SUSRET VLASNIKA I LJUBITELJA POVIJESNIH VOZILA „NIKOLA TESLA„
Od Petak, 28 Rujan 2018
Do Nedjelja, 30 Rujan 2018
Pogleda : 1030
Kontakt Valentino Valjak, 099 2290 161

1 . SUSRET VLASNIKA I LJUBITELJA POVIJESNIH VOZILA „NIKOLA TESLA„ U SKRADINU 28. - 30.9.2018.

Povodom Dana grada Skradina 30. rujna i u godini kada obilježavamo 120 automobilističke kulture u Hrvatskoj Grad Skradin, Turistička zajednica grada Skradina i Muzej automobila Ferdinand Budicki u Skradinu organiziraju, te vas pozivaju na Prvi susret vlasnika i ljubitelja povijesnih vozila „Nikola Tesla koji će se održati od 28. do 30. rujna u Skradinu.

Želja svih organizatora je da Grad Skradin i u narednim godinama organizira ovakvu vrstu okupljanja, te bude prepoznatljiv u Hrvatskoj kao grad koji će posebnu pažnju posvetiti ovom segmentu tehničke kulture i na njoj graditi svoj kulturni turizam, ali i postati dio izvan školske nastave odgoja i obrazovanja s obzirom da je u Skradinu otvoren prvi Muzej tehničkog karaktera u Dalmaciji

S obzirom da je zahvaljujući Nikoli Tesli u Skradinu 1895. proradila prva hidroelektrana u Europi ispod Skradinskog buka , te druga u svijetu samo 3 dana nakon HE na Nijagari želja nam je da ovaj susret nosi ime najvećeg znanstvnika u povijesti čovječanstva.

U sklopu Scardona centa na raspolaganju vam je Muzej automobila F. Budicki, hostel s 50 kreveta, parkiralište, kuhinja, tuševi , bazen, restoran i caffe.

Za sve vlasnike povijesnih automobila ulaz u Muzej automobila F. Budicki je besplatan.

Susret nema kotizaciju , upotreba kampa i bazena je besplatna, a cijena smještaja u hostelu je 100 kn /noc/ krevet.
Grad Skradin nudi 700 ležajeva u hotelu, apartmanima i sobama u privatnom smještaju, a smještaj je moguć i u kampovima.
PETAK : 28.9.
17:00 – 23.00
Okupljanje u Scardona centru u Skradinu – Muzej automobila Ferdinand Budicki . Smještaj sudionika i druženje do sitnih sati.

SUBOTA: 29.9.
Oko 11:00 h obilazak Muzeja automobila Ferdinand Budicki uz stručno vodstvo i predavanje vezano za 120 godina automobilističke kulture u Hrvatskoj
Oko 13:00 h odlazak brodom u Nacionalni park Krka na čudesne slapove - Skradinski buk ( kupanje , šetnja, jelo i piće u NP Krka ).
U popodnevnim satima razgledavanje starog grada Skradina uz pratnju vodiča.
Na večer druženje u Scardona centru do sitnih sati.

NEDJELJA:30.9.
Povodom Dana grada Skradina od 10:00 sati na rivi izložba povijesnih vozila .
U centru Skradina bit će postavljena izložba BEŠTE LJUDI – IDE AUTO ( Povijest automobilizma u Hrvatskoj 1898. -1945. ), autor: Valentino Valjak
U 12:30 kolona povijesnih vozila krece na vožnju oko NP Krka gdje nas očekuju povijesne, kulturne i prirodne znamenitosti:
- Bribirska glavica & „hrvatska troja“
- Vidikovac - slap Manojlovac
- Bilušić buk – slap
- Rimski logor Burnum
- Roški slap – U 15.30 ručak u lijepom prirodnom okruženju i pogledu na rijeku Krku

Molimo sudionike da najave svoj dolazak na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Veselimo se vašem dolasku u stari grad Skradin na jedinstveni tehnički – prirodni – povijesni – kulturni – edukativni i zabavni dogadjaj !

skradin prvi susret

Lokacija Skradin

Google oglas

Istaknuti oglas