Petak 3 Prosinac 2021
Utorak, 05 Ožujak 2013 17:49

Četiri godine Buba kluba Hrvatsko zagorje

Skupšina kluba Skupšina kluba

 

POZNANOVEC – U subotu je u Poznanovcu, u prostorijama oldtimer kluba Buba klub Hrvatsko zagorje održana izborna skupština, na kojoj su u upravni odbor ponovno izabrani Branko Balić, predsjednik, Ivica Novosel, dopredsjednik, Katica Balić, tajnica, Ivan Ledinščak, blagajnik, a na mjesto dosadašnjeg člana Stanka Puklina izabran je Anito Petanjek. Kako svaki oldtimer klub mora imati i sud časti, u to tijelo izabrani su Janko Benger, Stanko Puklin i Marko Dumenčić.

Klub je osnovan prije četiri godine i ima oko pedeset članova. Najvažnijom aktivnošću smatraju organizaciju preko dvadeset susreta oldtimer klubova od kojih su četiri bila međunarodna. – Kroz susrete s klubovima koji nam dolaze iz cijele Hrvatske i susjednih zemalja trudimo se promovirati turističke destinacije županije pa i manje poznata mjesta, tradiciju i kulinarske osobitosti kraja – kazao je Branko Balić, predsjednik kluba.

A da je trud članova prepoznat dokazuju sponzorstva – od cjelokupnog prihoda u prošloj godini gotovo 30 posto dolazi od sponzora. Kućicu koju klub koristi kao poslovni prostor i okupljalište članova, na besplatno korištenje ustupio im je Marijan Šamec koji se bavio moto-crossom i kojem afinitet prema metalnim ljubimcima svakako nije stran.

U planovima rada Kluba za slijedeće razdoblje je i kupnja spomenutog prostora, za što će se morati obratiti za pomoć Županiji.

Sezona 2013. počinje 21. travnja proljetnim Zagorsko – zagrebačkim rallyem kojeg organiziraju VW Buba klub Hrvatsko zagorje i Buba klub Štefanovec. Početkom kolovoza Klub organizira tradicionalni blagoslov buba u Belcu, a slijedi 4. međunarodni VW buba susret na bedekovčanskim jezerima koji će se održati od 23. do 25. kolovoza.

U petak i subotu organiziran je susret buba klubova uz kampiranje na jezerima, a u nedjelju je organizirano i natjecanje svih oldtimera, uključujući i motore. Zagrebački automobilistički savez prihvatio je kandidaturu Kluba kao organizatora natjecanja prvenstva sjeverne lige i upisao ih u svoj kalendar natjecanja, obvezujući se provesti organizaciju tehničkog dijela natjecanja.

Krajem rujna, u sklopu Dana kajkavske riječi, klub organizira izložbu oldtimera u Zlataru. Sezona završava na badnjak, 23. Prosinca, susretom na Betlehemu Orehovičkom. (Zpress)

Google oglas

Istaknuti oglas