Nedjelja 14 Kolovoz 2022
Ponedjeljak, 04 Srpanj 2022 18:21

1.SUSRET POVIJESNIH VOZILA NIKOLA TESLA U SMILJANU 22-24.7.2022

Smiljan Smiljan

1.SUSRET POVIJESNIH VOZILA NIKOLA TESLA U SMILJANU 22-24.7.2022
Kada smo prosle godine organizirali prvi susret povijesnih vozila u Lici , želja nam je bila stvoriti susret drugačijeg ugođaja i atmosfere od onoga što se nudi na oldtimer karti Hrvatske.
Naime višednevni oldtimerski susreti s mogućnošću kampiranja u netaknutoj prirodi s naglaskom na odmor, opuštanje i izlete bez obaveznog rasporeda, a da su otvoreni za sve modele ne postoji.
Naš prvi susret u Otočcu okupio je oko 150 automobila što je s obzirom da se radilo o gradu i županiji koja nema tradiciju bilo nevjerojatno iskustvo, dio razloga leži i u činjenici da je bio Covid i zabrane organiziranja po većini Hrvatske tj. da nije bilo susreta i da su ljudi bili željni druženja.
Naša prvotna ideja intimnog susreta s naglaskom na prirodoljupce s takvom masovnošću nije bila prepoznata od strane nekih sudionika koji cu očekivali strogi trodnevni raspored koji bi se sastojao od spretnosne vožnje, ringova, zahvalnice, pehare, medalje i hotelske hale gdje se doručkuje, ruča i večera.

Oko 50 automobila bilo je u kampu a oko 100 ih je došlo u subotu pokazati svoj automobil na nekoliko sati.

Ove godine na našem drugom ličkom susretu koji će se održati u Smiljanu rodnom mjestu velikog Nikole Tesle vjerujemo da ćemo se puno više približiti našoj početnoj ideji a to je da napravimo opušteni prirodnjački susret na kojem ćemo se odmoriti od svakodnevnih poslova, stresa, emailova, telefona i kojekakvih rasporeda koje nosi život i na kojem će svatko sebi kreirati slobodno vrijeme i sadržaje. Naša ponuda biti će zvjezdana velebitska noć u kojoj ćemo odmarati oči od svjetlosnog onečišćenja koje nude gradovi i sela, izletima na planinu, more, rijeke, jezera, spiljama posjetima muzejima ili otkrivanju gastronomskih specijaliteta, a večeri ćemo provesti uz vatru i razgovore i ambijentalnu muziku.
Naš cilj je promovirati i uživati u destinacijama ličko-senjske županije gdje su se na malom prostoru našle nevjerojatne geografske i kulturne različitosti.

Jasno nam je da je nemoguće zadovoljiti sve ukuse, ali oni koji su se prepoznali znaju dobro sta ih očekuje.
Jos 18 dana i vidimo se ! Brrmm BRRRRMMMMM.

PRIJAVE SU NA LINKU: Susret Lika - prijava

Više u ovoj kategoriji: « Preminuo Antun Sany August

Google oglas

Istaknuti oglas