Petak 3 Prosinac 2021
Ponedjeljak, 13 Svibanj 2013 12:33

Dalmacija 2013

Minerva Minerva

Peti međunarodni Oldtimer auto rally Dalmacija 2013 

U organizaciji splitskog Oldtimer moto kluba, u petak 10 svibnja, iz Splita je krenula kolona od tridesetak starih ljepotana koja je dolaskom na cilj, u središtu Baške Vode, razveselila sve ljubitelje oldtimer-a.

U organizaciji Općine Baška Voda, TZO Baška Voda i Nk Uranie stari ljepotani su odmorili na trgu Fra Jure Radića, uz glazbu uživo i besplatnu spizu – crni rižot, srdele i tunjevinu, te piće za sudionike rally-a, okupljene turiste i mještane. Jedan od najstarijih sudionika je „baka“ Minerva iz Ljubljane, izrađena prije 87 godina u Belgijskom Antwerpenu koja ne privlači pozornost brzinom, do 40 km/h, ali ostavlja bez daha pojavom i nevjerojatnim detaljima. Godine ne skriva, ali je vrijednost dobro čuvana tajna. 

Najskuplji među sudionicima je Aston Martin iz 1955. godine, tada mu je cijena bila 2621 funtu, a danas vrijedi 100 puta više. Doseže brzinu do 180 km/h.

Pozornost je privlačio i manje poznati Englez, Morgan, koji je prešao osamstotinjak kilometara od Beča do Splita da bi se pokazao Dalmatinskim ljubiteljima Oldtimer-a. Rally je iz Splita startao u 10:00 sati, u Baškoj Vodi je očekivan dolazak bio u 12:15, ali je jedan dio sudionika stigao i prije očekivanog vremena, dok su ostali stizali do 14:00 sati kada je i zadnji od njih tridesetak prešao ciljnu liniju u centru Baške Vode.

Sudionici su u 18:00 sati krenuli trajektom iz Splita do Supetra na otoku Braču. (Makarska Post)

Video sadržaj

Dalmacija 2013

Google oglas

Istaknuti oglas