Petak 3 Prosinac 2021
Ponedjeljak, 29 Travanj 2013 18:07

Izložba oldtimera u Vinkovcima

Susret u Vinkovcima Susret u Vinkovcima

U organizaciji Oldtimer kluba „Stari sjaj“ Vinkovci u nedjelju, 28. travnja, u Vinkovcima održan je susret, druženje i izložba starodobnih vozila u nazočnosti gradonačelnika dr.Mladena Karlića.

Oldtimer klub „Stari sjaj“ Vinkovci djeluje dvije godine koje je obilježilo nekoliko značajnih izložbi. Svrha postojanja Kluba prije svega je druženje ljubitelja starodobnih vozila kao i očuvanje tehničke baštine na području Vukovarsko-srijemske županije.  

-„ Naša želja i zadaća je dio povijesti prikazati izložbom starodobnih vozila i tako podsjetiti starije generacije i upoznati nove tehničkom baštinom koju svi skupa njegujemo i obnavljamo“, rekao je predsjednik Oldtimer kluba „Stari sjaj“ Vinkovci Tomislav Šunjić. Istaknuo je kako je ovo druga izložba „i trudimo se da nam postane tradicija. Naime, trudimo se svake zadnje nedjelje u travnju imati skup oldtimera u Vinkovcima i da ga svake godine uvrstimo u kalendar susreta Hrvatske“.  

Na izložbi vozila upriličenoj ispred vinkovačkog hotela „Slavonija“ bilo je izloženo oko 35 automobila i 20-tak motora. „Imamo goste iz Mađarske, Vojvodine, Splita i standardno sve naše prijatelje iz oldtimer klubova Đakovo, Našice, Slavonski Brod, Nova Gradiška“, rekao je Šunjić,  

Nakon izložbe, kolona u kojoj je sudjelovalo 70 vozila prošla je gradom do Muzeja željeznice na vinkovačkom željezničkom kolodvoru gdje je postavljena izložba u povodu stotinu godina željeznice u Vinkovcima. Upriličeno je razgledavanje izložbe i predavanje autora Muzeja Pave Božičevića. 

Oldtimer susret u Vinkovcima čiji su sponzori Grad Vinkovci, Vukovarsko-srijemska županija i INA, završio je u gospodarsko-turističko-etno parku „Pikov stan“ gdje je između ostalog, održano i natjecanje u starinskim disciplinama. (cibalia.info)

Google oglas

Istaknuti oglas