Ponedjeljak, 16 Siječanj 2017 20:01

Muzej automobila Ferdinand Budicki i dalje nema potporu nadležnih ministarstava

Muzej FBudicki obavijest Muzej FBudicki obavijest

Zaista nevjerojatno zvuči vijest da Muzej automobila Ferdinand Budicki u Zagrebu neće službeno sudjelovati u ovogodišnjoj Noći muzeja na način da ulaz bude besplatan, kao što je bilo proteklih godina. Evo kratkog objašnjenja danas objavljenog na stranicama muzeja: 

Zbog potpunog odsustva evaluacije svih postignutih rezultata u protekle četiri godine vezanih za rad i djelovanje Muzeja automobila Ferdinand Budicki od strane Ministarstva kulture RH i Muzejskog kulturnog vijeća ( Preko 50.000 posjetitelja na protekle 4 Noći muzeja ) Muzej automobila Ferdinand Budicki neće sudjelovati u službenom programu 12 Noći muzeja koja će se dogoditi 27. siječnja 2017. godine.
Kao Muzej koji nema financijsku potporu Ministarstva kulture ( odbijeni svi predloženi programiza ovu i proteklu godinu ) i koji se održava volonterskim radom članova udruge nismo više u mogućnosti besplatno primiti toliko velik broj posjetitelja.
Vrata Muzeja za Noć muzeja biti će otvorena i ulaz će biti moguć uz kupljenu ulaznicu.
Besplatan ulaz omogućit ćemo osobama s psiho fizičkim oštećenjima, hrvatskim braniteljima i umirovljenicima.
Hvala na razumijevanju !

Čini nam se da je priča tek krenula...Vidjet ćemo što će biti!

Muzej automobila Ferdinand Budicki jedini je takve vrste u Zagrebu. Takvo blago i entuzijazam treba očuvati i za buduće generacije i svakako naći načina za njegovu opstojnost.

Novosti

Kao i ostali, i mi imamo temu novosti, ali iz svijeta oldtimera. To su raznorazni izvještaji iz klubova, reportaže sa susreta ili pokoja korisna nova informacija ili zanimljivost iz svijeta oldtimera. Novosti koje objavljujemo nisu samo iz Hrvatske već iz cijelog svijeta. Zanimljivosti su dobrodošle, bez obzira od kuda dolaze.