Petak 3 Prosinac 2021
Nedjelja, 15 Ožujak 2015 18:35

Oldiji u Splitu i Strožancu

Autobianchi Autobianchi

Na Rivi su pažnju privlačili ponajviše opel manta A te MG roadster, no bilo između rijetkih i zanimljivih automobila za vidjeti i nekad čestih "radnih" vozila...
Dobro su se zabavljali ovog vikenda članovi i simpatizeri "Splitske nediljne patrole", koja okuplja zaljubljenike u "malo drugačije automobile": proslavili su šesti rođendan okupljanjem, kako i priliči, u nedjelju na Rivi, da bi potom u povorci krenuli prema Strožancu gdje se program nastavio.
Okupljeni limeni ljubimci privukli su pažnju Splićana izloženi za zapadnom dijelu Rive, iako zapravo među oldtimerima i youngtimerima nije bilo posebno vrijednih eksponata ipak rezerviranih za događanja poput Concorso d'Eleganza Villa d'Este. 

Svejedno je bilo primjeraka vrijednih pažnje, ako ništa drugo neki su pobudili nostalgiju... Nekad uobičajeni renault 4 i "fićo" danas su rariteti, opela je onako odoka bilo možda i najviše (od prvih Ascona preko "sportskog" modela GT/E do prekrasne Mante A), klasičnih fordovih limuzina u socijalizmu rezerviranih za "visokopozicionirane", izvanredno očuvanih alfi (sa stražnjim pogonom, na koji se legendarna marka sa simbolom biscione-a vraća novim modelom srednje klase), dok je najviše zanimanja privukao MG TF Roadster. 

Na parkingu u Strožancu su u popodnevnim satima automobili i vlasnici pokazali da nisu "za bacit", održane su vožnje i ispiti točnosti u više klasa na improviziranoj stazi, podjela zahvalnica i nagrada, potom i večera... Osim entuzijasta iz "Splitske nediljne patrole" u organizaciji su pomogli TZ Podstrana i Općina Podstrana, a kao suorganizatori AK Oneum – Omiš.(izvor: dalmacijanews.hr, tekst: Mario Matana Foto; Ivan Rajčić)

Google oglas

Istaknuti oglas