Petak 3 Prosinac 2021
Subota, 29 Lipanj 2019 11:11

Oldtimeri stigli u Poreč

Nenad Velenik, Dubravko Zeljko i Loris Peršurić među oldtimerima na porečkoj rivi Nenad Velenik, Dubravko Zeljko i Loris Peršurić među oldtimerima na porečkoj rivi

Više od 130 atraktivnih vozila stiglo je 27.06.2019 iz Umaga na rivu i Trg slobode u Poreč, u sklopu svjetskog relija oldtime motocikala (FIVA World Motorcycle Rally). Zadržali su se neko vrijeme, mameći poglede znatiželjnika i ljubitelja oktana, a na gradskoj su ih rivi dočekali gradonačelnik Loris Peršurić i direktor ureda TZ Nenad Velenik.

Reli ove godine organizira Hrvatski oldtimer savez, a ruta prolazi kroz Hrvatsku, Sloveniju i Italiju. Donosi i jedan izniman kuriozitet - motocikl kojim je britanski sportski automobilist John Surtess, svjetski prvak u Formuli 1 1964. godine, osvojio svjetsko prvenstvo u motociklizmu "kraljevske klase"- tada do 500 kubika. Motocikl je za ovu prigodu stigao iz SAD-a.

Sudionici relija su obišli Eufrazijevu baziliku, Crkvu Gospe od anđela i druge gradske znamenitosti, a potom se zaputili u razgled jame Baredine kod Nove Vasi, i tamošnjeg muzeja traktora. Usput su se malo "pogubili" po gradskim ulicama, pa je izložba vremešnih ljepotana osim na gradskoj rivi bila i na Trgu slobode, Cimarelu te u Peškeri. Da ništa ne bude prepušteno slučaju neprestano je brinula skupina "logističara" koji spremno uskaču na pojavu svakog kvara, curenja ulja itd., baš u skladu s opjevanom solidarnošću motociklista na cesti.

Dubravko Zeljko član je Upravnog odbora Hrvatskog oldtimer saveza koji okuplja 28 klubova iz cijele države. -Kako smo odlučili da se ovo dogodi u Istri, organizacija je povjerena klubovima iz Pule i Rovinja, zajedno sa suorganizatorima iz Slovenije i Italije. Baza nam je sva četiri dana u Umagu, rekao je Zeljko za Parentium, naglasivši kako se radi o doista svjetskom rallyju na kojeg dolaze pasionirani zaljubljenici u oldtimere koji vole aktivni turizam. (parentium.com)

Google oglas

Istaknuti oglas