Petak 3 Prosinac 2021
Ponedjeljak, 03 Rujan 2012 02:44

Oldtimerima pokazali kako Zagorje nije malo

Zagorski moto rally Zagorski moto rally

Konjščinski ogranak Oldtimer kluba Zabok bio je organizator sedmog Oldtimer Rallyja pod motom „Susret prijateljstva“, održanog u subotu, 1. rujna. 

Nakon okupljanja ispred zgrade općine Konjščina, sudionici su na svojim motorima krenuli prema Lipovcu te preko Zlatar Bistrice u Mariju Bistricu. Druga etapa puta vodila je kroz Vinski vrh do Darka Haceka u Bočakima, gdje je učesnicima priređen mali domjenak. Zatim Lipovec – Zlatar Bistrica – Zlatar, a iz Zlatara kroz Vinsku cestu do kleti Canc, gdje su motoristi ručali. Poslije ručka slijedio je put za Belec, Belečku Selnicu, Budinšćinu i Hrašćinu gdje su posjetili vinariju Bolfan Vinski vrh.

Nakon razgledavanja podruma vinarije motoristi su preko Galovca stigli do cilja – konjščinskih bajera. Na bajerima ih je čekao srneći gulaš, a slijedilo je druženje uz glazbeni repertoar tamburaša konjščinskog KUD-a.

– Ovaj rally organizirali smo s ciljem promocije Zagorja, odatle i moto „Zagorje nije malo“. Od najavljenih osamdeset sudionika, zbog lošeg vremena u rellyju je sudjelovalo nas četrdeset, a ostali su nas pratili osobnim automobilima. Sudjelovali su vlasnici oldtimera iz naše, Zagrebačke, Varaždinske županije, ali i iz Slovenije – kazao je Damir Vidoša, jedan od organizatora.

Najstariji motor koji je sudjelovao na rallyju bio je Zundapp s prikolicom iz 1938. godine.

Rally nažalost nije prošao bez nezgode. Naime, vozeći blatnim makadamom, motor jednog vozača proklizio je i vozač i slomio potkoljenicu. Na kraju su svim sudionicima rellyja podijeljene zahvalnice za sudjelovanje sa zajedničkom fotografijom. (Viktor Penezić / Zpress)

Google oglas

Istaknuti oglas