Srijeda 1 Prosinac 2021
Nedjelja, 28 Lipanj 2015 18:33

OTK Međimurje - putujući muzej

Opel Olympia Opel Olympia
Vozi li itko u Čakovcu normalan auto, ne stariji od 10-15 godina? – pitamo Franju Belovića dok se hvali činjenicom kako Oldtimer klub „Međimurje“, kojim uspješno predsjeda, broji čak oko 200 članova. Njih 18 sa sedam modela automobila i četiri motora, od kojih neki pripadaju prijeratnoj prošlosti, došlo je danas iz ljetovališta u Vrsima do otoka Vira, a sutra će u Biograd i na Pašman kako bi kompletirali kratku turneju Zadarskom županijom. Dva modela Fiata Bertone X1/9, rijetki Opel Olympia kabriolet, sportski Ford Taunus, šarmantna VW Buba, klasični Mercedes i neuništivi Fićo uz motocikle DKW NZ 350 iz 1937., Sarolea, Condor i Moto Guzzi – šepurili su se, ne manje od svojih ponosnih vlasnika, na središnjem virskom Trgu svetog Jurja. 
„Ne samo kako smo članstvom jedan od najbrojnijih oldtimer klubova u Hrvatskoj, već smo i najaktivniji. U Čakovcu stalno priređujemo druženja svih klubova iz Hrvatske i susjednih zemalja, čime praktički promoviramo povijesne, kulturne i turističke destinacije Međimurja“, kaže nam Franjo. Aktivnosti Oldtimer kluba „Međimurje“ prepoznala je tamošnja županijska turistička zajednica, pa je njihov putujući muzej povijesnih vozila, kaže Franjo, najbolja reklama za Međimurje, djedovinu i tehničku kulturu u Hrvata. 
„Svugdje gdje dođemo pobuđujemo veliko zanimanje mještana i turista, a prošli smo cijelu Hrvatsku od Vukovara do mora“, potvrđuje Belović ispravnost zaključka o međimurskom marketingu. I zaista, nije bilo prolaznika virskom rivom i trgom koji barem na trenutak nije zastao i pogledao izložbu starinskih automobila i motora, a mnogi su se odlučili fotografirati uz atraktivne modele. Na meti je najčešće bio elegantni Mercedes iz 1967. godine, najljepši europski automobil svoga vremena napravljen po uzoru na klasične američke modele. 
„Zaista je lijep, ali tek je jedan od mnogih koje imamo u Klubu“, još dodaje Belović i objašnjava: „Toliko Mercedesa već imamo da smo skoro jači od Širokog Brijega“. (izvor: KAŽIMIR ŠKRBIĆ / VIRSKI LIST)

Google oglas

Istaknuti oglas