Petak 3 Prosinac 2021
Subota, 09 Rujan 2017 10:56

Otvoren Muzej oldtimera Presečki u Krapini

Izlošci oldtimera u novom muzeju Izlošci oldtimera u novom muzeju

Dugogodišnji san zagorskog poduzetnika Antuna Presečkog postao je stvarnost. U Krapini je 7.rujna 2017 otvoren njegov Muzej oldtimera, u čiju je gradnju i opremanje uložio dva i pol desetljeća i oko šest milijuna kuna. Vrijednost izložaka – dvadesetak automobila, više od 60 motocikala i tri autobusa – procjenjuje se na otprilike isto toliko.

Muzej oldtimera Presecki - otvorenje

– Što da vam kažem, ushićen sam. Automobili su moja ljubav, a napravili smo jedan vremeplov, presjek život nekad. Želja mi je da ljudi vide da stara vozila treba njegovati i iskoristiti ih u turističke svrhe. A ono što mene još više interesira, da djecu pokušamo potkanuti da počnu razmišljati kako su se restaurirali stari automobili i da to nauče – rekao je Antun Presečki, istaknuvši da ima veliku sreći da je ljubav prema automobilima naslijedio i njegov sin Ivica, ali i što mu cijela njegova obitelj daje bezrezervnu podršku, iako to nekad nije lako. 

Muzej oldtimera Presečki

Muzej se nalazi unutar poslovnog centra Presečki grupe, a osim što će se moći uživati u pogledu na automobile i motocikle iz 50-ih, 60-ih i 70-ih godina, ali i onih starijih, posjetiteljima će biti na raspolaganju dječja igraonica, čija su glavne teme promet i automobilska povijest. A ubrzo će zaživjeti i dio u kojem će se moći vidjeti kako majstori restauratori oživljavaju stara vozila.

U cijeli taj pothvat krenuo je i zbog želje da Krapini, koja već ima Muzej krapinskih neandertalaca, daruje još jedan, u koji će rado dolaziti djeca, građani, ali i turisti.

Uvjeren je da će brojni turisti prilikom dolaska u Krapinu obići oba muzeja. 

A uz brojne uzvanike i goste te predstavnike lokalnih vlasti, otvorenju Muzeja oldtimera prisustvovali su i potpredsjednik Vlade RH Predrag Štromar, ministar turizma Gari Cappelli, državni tajnik Mario Antonić, saborski zastupnik Žarko Tušek, krapinsko – zagorski i istarski župan, Željko Kolar i Valter Flego, predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec i predsjednik Gospodarske komore, Županijske komore Krapina Josip Grilec, dok je novi Muzej oldtimera blagoslovio krapinski župnik Tomica Šestak.

Čast da otvori Muzej, pripala je ministru turizma Gariju Cappelliju.
– Uz odličnu gastronomsku i enološku ponudu, blizinu granice i Zračne luke Zagreb, Krapina ima svoju turističku budućnost vrlo dobru. Planski se razvija destinacija i pravi je primjer ostalima, kao uostalom i ovaj projekt Muzeja oldtimera. To je garancija svijetle budućnosti kontinentalnog turizma – rekao je ministar turizma, otvarajući Muzej.
Zadovoljan je i Zoran Gregurović, gradonačelnik Krapine, koja je tako uz svjetski poznati Muzej krapinskih neandertalaca dobila još jednu destinaciju privlačnu turistima. (izvor & materijali: zagorje-international)

Google oglas

Istaknuti oglas