Subota, 09 Rujan 2017 10:56

Otvoren Muzej oldtimera Presečki u Krapini

Izlošci oldtimera u novom muzeju Izlošci oldtimera u novom muzeju

Dugogodišnji san zagorskog poduzetnika Antuna Presečkog postao je stvarnost. U Krapini je 7.rujna 2017 otvoren njegov Muzej oldtimera, u čiju je gradnju i opremanje uložio dva i pol desetljeća i oko šest milijuna kuna. Vrijednost izložaka – dvadesetak automobila, više od 60 motocikala i tri autobusa – procjenjuje se na otprilike isto toliko.

Muzej oldtimera Presecki - otvorenje

– Što da vam kažem, ushićen sam. Automobili su moja ljubav, a napravili smo jedan vremeplov, presjek život nekad. Želja mi je da ljudi vide da stara vozila treba njegovati i iskoristiti ih u turističke svrhe. A ono što mene još više interesira, da djecu pokušamo potkanuti da počnu razmišljati kako su se restaurirali stari automobili i da to nauče – rekao je Antun Presečki, istaknuvši da ima veliku sreći da je ljubav prema automobilima naslijedio i njegov sin Ivica, ali i što mu cijela njegova obitelj daje bezrezervnu podršku, iako to nekad nije lako. 

Muzej oldtimera Presečki

Muzej se nalazi unutar poslovnog centra Presečki grupe, a osim što će se moći uživati u pogledu na automobile i motocikle iz 50-ih, 60-ih i 70-ih godina, ali i onih starijih, posjetiteljima će biti na raspolaganju dječja igraonica, čija su glavne teme promet i automobilska povijest. A ubrzo će zaživjeti i dio u kojem će se moći vidjeti kako majstori restauratori oživljavaju stara vozila.

U cijeli taj pothvat krenuo je i zbog želje da Krapini, koja već ima Muzej krapinskih neandertalaca, daruje još jedan, u koji će rado dolaziti djeca, građani, ali i turisti.

Uvjeren je da će brojni turisti prilikom dolaska u Krapinu obići oba muzeja. 

A uz brojne uzvanike i goste te predstavnike lokalnih vlasti, otvorenju Muzeja oldtimera prisustvovali su i potpredsjednik Vlade RH Predrag Štromar, ministar turizma Gari Cappelli, državni tajnik Mario Antonić, saborski zastupnik Žarko Tušek, krapinsko – zagorski i istarski župan, Željko Kolar i Valter Flego, predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec i predsjednik Gospodarske komore, Županijske komore Krapina Josip Grilec, dok je novi Muzej oldtimera blagoslovio krapinski župnik Tomica Šestak.

Čast da otvori Muzej, pripala je ministru turizma Gariju Cappelliju.
– Uz odličnu gastronomsku i enološku ponudu, blizinu granice i Zračne luke Zagreb, Krapina ima svoju turističku budućnost vrlo dobru. Planski se razvija destinacija i pravi je primjer ostalima, kao uostalom i ovaj projekt Muzeja oldtimera. To je garancija svijetle budućnosti kontinentalnog turizma – rekao je ministar turizma, otvarajući Muzej.
Zadovoljan je i Zoran Gregurović, gradonačelnik Krapine, koja je tako uz svjetski poznati Muzej krapinskih neandertalaca dobila još jednu destinaciju privlačnu turistima. (izvor & materijali: zagorje-international)

Novosti

Kao i ostali, i mi imamo temu novosti, ali iz svijeta oldtimera. To su raznorazni izvještaji iz klubova, reportaže sa susreta ili pokoja korisna nova informacija ili zanimljivost iz svijeta oldtimera. Novosti koje objavljujemo nisu samo iz Hrvatske već iz cijelog svijeta. Zanimljivosti su dobrodošle, bez obzira od kuda dolaze.