Srijeda 8 Prosinac 2021
Ponedjeljak, 10 Prosinac 2018 09:31

Otvoren Muzej oldtimera u Varaždinu

Vlasnik Živko Skuhala Vlasnik Živko Skuhala

Od petka svi Varaždinci i turisti koji posjećuju barokni grad mogu uživati u postavu osebujnog novootvorenog Muzeja oldtimera i stare tehnike, čiji je vlasnik prof. Živko Skuhala.

Podsjećamo, stvaratelj impozantnog fundusa ovog privatnog Muzeja je akademski slikar i poznati hrvatski kolekcionar. Riječ je o neumornom restauratoru Živku Skuhali, koji je u proteklih 30 godine prikupio i obnovio velik broj unikatnih motocikla, bicikala te različitih strojeva i uređaja.

U njegovoj zbirci nema čega nema, a sva ta čuda tehnike izložio je u svom privatnom prostoru na dvije etaže. Muzej oldtimera i stare tehnike povodom Dana Grada Varaždina otvorio je gradonačelnik Ivan Čehok, na prigodnoj svečanosti u Ulici Otona Župančića 4.

– Ostao sam zatečen nakon saznanja da u Varaždinu postoji ovakvo bogatstvo koje dosad nismo imali prilike vidjeti. Znali smo jedino da se negdje, u nekoj maloj radionici, šrafa, švasa, farba i skida rđa sa starih bicikala i motora. Danas u Varaždinu imamo raritetnu zbirku koja je impresivna po broju eksponata i širini obuhvata – rekao je Čehok dodavši da će znatiželjnici moći razgledati najstarije modele bicikla iz Europe i svijeta, ali i one proizvedene u Varaždinu.

Na njega se nadovezao Živko Skuhala rekavši da bi teško uspio restaurirati sve izloške bez pomoći prijatelja.

– Mnogi od njih su danima kao volonteri rastavljali i sastavljali dijelove motora i bicikala i svima sam im zahvalan na tome. Postav Muzeja oldtimera i stare tehnike otvoren je za javnost od subote, 8. prosinca i svi posjetitelji su dobrodošli – naglasio je Skuhala.

Ujedno je uputio Gradu Varaždinu zahvalu jer je o svom trošku uredio i asfaltirao parkiralište, a Muzej je oslobođen plaćanja komunalne naknade.

(Izvor: regionalni.com; Foto:Ivan Agnezović)

Google oglas

Istaknuti oglas