Subota 27 Studeni 2021
Utorak, 20 Prosinac 2011 10:20

Pet prvih mjesta

Tornax Tornax

Iza Oldtimer kluba Karlovac još je jedna aktivna, ali i iznimno uspješna godina. Najveće postignuće je osvojena titula prvaka Hrvatske u čak četiri od sedam klasa u prvenstvu (Dražen Krznarić, Davor Pulez, Janko Frančišković i Zoran Salopek) te jedno prvo mjesto u kup natjecanjima (Dražen Perković). Time su treći put svrstani na drugo mjesto u Hrvatskoj u poretku klubova.
- Posebno nas veseli da je naš član Davor Pulez  treći puta osvojio prvo mjesto u klasi 3, te je osvojio „Zlatnu kacigu“. To je druga zlatna kaciga u našem klubu, a nadam se da će ih biti još, kaže predsjednik kluba Vilibor Briščik i dodaje kako su ove rezultate postigli u konkurenciji od 80-ak vozača iz devet klubova koliko ih učestvuje u Prvenstvu Hrvatske.
Članovi OK Karlovac također su sudjelovali na međunarodnoj utrci oldtimera „Grab the Flag“ na Grobniku i u rally prvenstvu Hrvatske za oldtimere gdje su ponovno postigli dobar rezultat. Na dodjeli nagrada najboljima u pojedinačnoj i klupskoj konkurenciji za 2011. godinu u disciplini oldtimer moto rallya, koja  se održala u  Krapini, osvojili smo odlično treće mjesto u konkurenciji sedam klubova.
Klub organizira i, sada već tradicionalni, Karlovački oldtimer rally za Dan grada Karlovca. Iduće godine navršava 12. rođendan.
- Cilj našeg rally-a je dovesti u Karlovac što više starih motora te ih uz vožnju po županiji i ispite spretnosti pokazati što većem broju građana. Budući da na natjecanje dolaze učesnici iz cijele Hrvatske, to je još jedna promocija prirodnih ljepota i turističke ponude naše županije.

Osim toga, predstaviti Karlovac kao grad koji njeguje tradiciju, vodi brigu o svojim građanima te potiče rad udruga omogućujući im korisno provođenje slobodnog vremena. Želimo potaknuti mlađu populaciju na rad u ovakvim udrugama, pokazujući im prednosti ovakvog načina druženja, informirati što veći broj građana o našem radu jer, kaže Briščik, posjećenost i zanimanje za rally je veliko. Članovi kluba učestvovali su i u akcijama koje u suradnji sa moto klubovima provodi policija kako bi se povećala sigurnost u prometu. Ove godine to je bila akcija „Policija i motociklisti zajedno“.

Klub je organizirao i polaganje ispita za suce motociklističkog sporta-prvi rang  na koji se odazvalo i uspješno položilo osam kandidata. Unatoč brojnim aktivnostima, ove su godine uspjeli i započeti uređenje prostorije kluba pored igrališta škole na Švarči. Radovi su pri kraju, a još treba spojiti vodu i sanitarni čvor te urediti garažu i dovršiti uređenje okoliša. Oldtimerovci su se uključili i novčanim prilogom u humanitarnu akciju za liječenje 11-godišnje Nikol Tomičić. (Karlovački tjednik)

Google oglas

Istaknuti oglas