Petak, 29 Siječanj 2016 17:16

Prvi broj časopisa "Oldtimer club"

Časopis "Oldtimer club" Časopis "Oldtimer club"

Suradnjom udruge OLDeST i tvrtke Medijska Osobnost publiciran je prvi broj jedinstvenog kolekcionarskog časopisa "Oldtimer club" koji daje uvid u nedovoljno poznate dijelove iz automobilističke povijesti.

Ovaj kolekcionarski časopis jedinstveno je izdanje u Hrvatskoj, a daje uvid u nedovoljno poznate dijelove iz automobilističke povijesti. Krajnji cilj časopisa “Oldtimer club” je educirati te izgraditi svijest, naročito kod mlađih generacija, o važnosti tehničke baštine i njenom očuvanju. Zbog toga teme nisu obrađene na način da ih razumiju samo stručnjaci.

Brojne i zanimljive priče dijelovi su složenog, ali prije svega zanimljivog mozaika auto povijesti koja govori o automobilima koji „imaju dušu“.

„Nadam se da će svaki primjerak časopisa “Oldtimer club” pročitati mnogi, ali ga i sačuvati te s vremenom još mnogo puta prolistati.“ - rekao je Josip Radić, glavni urednik časopisa.

Časopis u svom prvom izdanju govori o počecima automobilizma u svijetu, pionirskim pokušajima i prekretnicama u povijesti automobilizma, tehničkim inovacijama, legendarnim modelima, događajima koji su usmjerili razvoj automobila te onima koji i danas okupljaju i slave iznimne i rijetke automobile. “Oldtimer club” obiluje atraktivnim i kvalitetnim fotografijama koje dominiraju na stranici te imaju za cilj prikazati brojne detalje na automobilima, koje otkrivaju mnoge tajne i zanimljive priče iz povijesti automobilizma.

Galerija slika

Novosti

Kao i ostali, i mi imamo temu novosti, ali iz svijeta oldtimera. To su raznorazni izvještaji iz klubova, reportaže sa susreta ili pokoja korisna nova informacija ili zanimljivost iz svijeta oldtimera. Novosti koje objavljujemo nisu samo iz Hrvatske već iz cijelog svijeta. Zanimljivosti su dobrodošle, bez obzira od kuda dolaze.