Petak 3 Prosinac 2021
Srijeda, 25 Travanj 2012 10:26

Prvi susret hrvatskih i njemačkih oldtimera

Nekad se ovako vozilo Nekad se ovako vozilo
U sklopu projekta Umjetnost u pokretu – Croartia, koji u organizaciji Katedre čakavskoga sabora Grobnišćine – grad grobnik te Oldtimer kluba Rijeka, okuplja likovne umjetnike te ljubitelje oldtimer automobila Hrvatske i Njemačke, ali i drugih zemalja, iz Rijeke je startao prvi Primorsko-goranski rally.
Manifestacija "Umjetnost u pokretu – Croartia" započela je ovog vikenda radom Međunarodne likovne kolonija Grobnik 2012, a nastavila jučer startom prvog Primorsko-goranskog rallyja, u kojem su članovi Oldtimer kluba Rijeka ugostili njemačke kolege iz kluba Classic Gala iz Baden-Wurttemberga. Prije starta, sudionike rallyja pozdravili su predstavnici obaju klubova te Hrvatskog oldtimer saveza i Grada Rijeke. Pročelnik Odjela gradske uprave za sport i tehničku kulturu Veljko Karabaić zaželio je dobrodošlicu gostima iz Njemačke, izrazivši nadu da će ovaj susret postati tradicionalan. 
Nakon predstavljanja u Rijeci, oldtimeri su se zaputili u obilazak Opatije, Matulja, Čavla, Kukuljanova i Bakra, nakon čega ih očekuje ispit spretnosti, točnosti i vožnja gradom. Danas, 25. travnja odltimeri će obići Krk i Crikvenicu, a u četvrtak, 26. travnja, oldtimeri će se provozati pistom na Automotodromu Grobnik, nakon čega će gosti iz Njemačke imati priliku vidjeti Kvarner iz zraka, u vožnji koju organizira Aeroklub Krila Kvarnera. 
Manifestacija će svoj nastavak dobiti u kolovozu, kad hrvatski umjetnici i oldtimeri odlaze u Njemačku, gdje će se također održati umjetnička kolonija te susret vozača oldtimera. (Foto: CROPIX / Željko Šop)

Google oglas

Istaknuti oglas