Srijeda 8 Prosinac 2021
Nedjelja, 04 Svibanj 2014 16:20

Rally povijesnih automobila i motocikala

Alma Balley Alma Balley

U subotu 17. svibnja u 12:00 h iz dvorišta Muzeja automobila Ferdinand Budicki starta Rally povijesnih automobila i motora koji nosi ime po prvoj zagrebačkoj i hrvatskoj vozačici Almi Balley koja je prije 100 godina postala prva žena koja je položila vozački ispit i ušla u svijet motorizacije koji je do tada bio privilegija isključivo muškog svijeta. 

U spomen na ovaj događaj Hrvatske pošte izdat će prigodan poštanski žig koji će se koristiti na dan manifestacije u pošti u Jurišićevoj ulici. 

U sklopu Rally-a moći će se razgledati nikad viđene fotografije iz obiteljskog albuma Balley. Naglasak rally-a bit će da automobile i motore voze što je moguće veći broj žena, dok će cilj biti u Ivanić Gradu na Festivalu igračaka koji kao temu ovogodišnjeg festivala ima „putovanje“. 

Uz Muzej automobila Ferdinand Budicki na festivalu predstavit će se velik broj kolekcionara, izlagača i predavača, brojne modelarske maketarske udruge koje se bave izradom modela raznih prometala na cesti, vodi i u zraku. 

Uz vanjski izložbeni dio na kojem će se demonstrirati praktični dio i manufakturna izrada igračaka, festival će u unutarnjem dijelu sadržavati izložbe fotografija, radova i modela te praktične radionice, igraonice i predavanja, nastupe stand up komičara, projekcije tematskih filmova, sve to popračeno zabavnim programom. 

Posebno interesantan bit će gastro - kazališni show uz predstavu FinoWino Damira Šabana, dok će program voditi glumac Kristijan Ugrina. 

Pridružite se i Vi svojim dolaskom obogatite ovu veselu i pozitivnu manifestaciju na kojoj barem na jedan dan imamo priliku postati dio dječjeg svijeta i vratiti se u djetinjstvo.

P.S. Rally je oslobođen kotizacije, u centru Ivanić Grada čeka nas osiguran parking i piće dobrodošlice.

Google oglas

Istaknuti oglas