Srijeda 8 Prosinac 2021
Četvrtak, 27 Lipanj 2013 10:24

Rolls Royce oldtimeri u Opatiji

Rolls Royce Rolls Royce

U sklopu povijesne ture Rolls Roycea kroz Alpe od Austrije do Hrvatske koja starta iz Beča, oko 45 oldtimer vozila Rolls Royce, marke Silver Ghost (članovi „The 20 Ghost Club“ Velika Britanija) u utorak su stigli na opatijski mul, a Opatiju su polako napustili tijekom jučerašnjeg prijepodneva. Događaj su organizirali Veleposlanstvo Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u RH i Grad Opatija.

Goste je po dolasku pozdravio zamjenik gradonačelnika Fernando Kirigin, kao i britanski veleposlanik u Hrvatskoj David Slinn, ali i predsjednik „The 20 Ghost Club“ Sir John Stuttard. Kirigin je ispred Grada Opatije veleposlaniku Slinnu i Sir Stuttardu poklonio fotomonografiju "Opatija - perla Jadrana".

U ovoj turi, u kojoj sudjeluje oko 110 sudionika, nakon dolaska u Opatiju, gdje su zainteresirani imali priliku na mulu razgledati ova doista rijetko lijepa vozila, dvadesetak oldtimera Rolls Roycea u koloni krenulo je put Mošćeničke Drage. Sudionici, među kojima je bio i veleposlanik Slinn, te brojni novinari, imalu su priliku provozati se duž opatijske rivijere. U Mošćeničkoj Dragi sudionike su dočekali predstavnici općinske vlasti M.Drage, a nakon okrijepe, kolona se vratila u Opatiju, gdje su nastavili druženje u Hemingway baru. Engleske goste posebno je oduševio Puhački orkestar Lovran, kao i ženska klapa Volosko, kojima su se kasnije u neformlanijem dijelu programa i sami pridružili u pjesmi. 

Veleposlanik Slinn iskoristio je ovu prigodu te čestitao našoj zemlji na skorašnjem formalnom priključenju u EU, dodavši da u Velikoj Britaniji imamo podršku.

Inače, ova tura od Beča do Opatije preko slovenskih Alpa i natrag ponovo do Beča, startala je 12.lipnja, a prvi se puta održala 1913. godine, pa tako ove godine slavi značajnu, okruglu 100.obljetnicu postojanja. Svi sudionici članovi su kluba „The 20 Ghost Club“ o kojem se više informacija nalazi na www.20-ghost.org. (info: grad Opatija)

Galerija slika

Google oglas

Istaknuti oglas