Srijeda 8 Prosinac 2021
Petak, 23 Ožujak 2012 11:12

Setra busevi

SETRA S8 SETRA S8

“Setra Omnibusse” po prvi puta do sada izlaže na jednoj manifestaciji, čak četiri svoja Oldtimer vozila. Četiri Setra Oldtimera bit će izložena na sajmu “Retro Classics”, u terminu od 22. do 25. ožujka 2012 godine. U dvorani 8 na lokaciji sajmišta u njemačkom gradu Stuttgartu, Setra će izložiti modele: Setra S6 proizvedenu 1962 godine, 1954 godine proizvedenu Setru model S8, te pored ova dva Oldtimer vozila, Setra na ovome sajmu izlaže i svoje “modele” i to Setru model S9 iz 1959 godine, kao i Mercedes-Benz model zvan O3500, proizveden davne 1951 godine.

Sva tri autobusa tradicionalnog proizvođača autobusa iz Ulma, Setre su u svom izvornom/orginalnom stanju, izdanju.

Ranih 80-ih godina javnosti je predstavljen Setrin autobus model imena “S8″ na automobilskom sajmu, koji je nakon toga isporučen turističkoj tvrtci ”Cebu” iz Hannovera, te nakon firme “Cebu” S8 je bio u upotrebi njemačke firme “Eise”. 1985 godine Setra uzima prvi autobus modela “S 9″ iz modularne serije, koji se proizvodio od 1959 do 1961 godine u svoju Omnibus kolekciju. Taj autobus je prethodno bio u uporabi za prevoz radnika pogona elektrane u Kasselu. Ovim S 9 autobusom su se radnici pogona elektrane Kassel vozili na kolektivne godišnje odmore u Schwarzwald.

Setra S9 je uveliko popularan autobus koji se često koristi prilikom posebnih prigoda, izleta i ekskurzija. Između ostalog, ovaj izložbeni S9 autobus sudjelovao je u predhodnih nekoliko godina na popularnoj Oldtimer manifestaciji “2000 km durch Deutschland”.

Četvrti izložbeni eksponat na sajmištu u Stuttgartu je autobus marke Mercedes-Benz model Typ O3500 sa čeličnim kliznim krovom, proizveden 1955 godine. Vjeruje se, da je upravo ovaj tip potaknuo inžinjera Otta Kässbohrera da izradi, konstruira svoju vlastitu neovisnu šasiju za autobuse, postajući tako neovisan od dotadašnjih dobavljača šasija za autobuse.

“Retro Classics 2012″ međunarodni je sajam za Oldtimere, zamjenske / rezervne dijelove i restauraciju istih.

Nadamo se da će neko od naših čitatelja biti u mogućnosti da u narednim danima posjeti ovaj itekako zanimljiv sajam za ljubitelje automobilskog svijeta uopće.

Galerija slika

View the embedded image gallery online at:
https://oldtimeri.hr/novosti/setra-busevi#sigProIdec5fbaf90a

Google oglas

Istaknuti oglas