Subota 27 Studeni 2021
Utorak, 30 Travanj 2019 12:10

10. Međunarodna izložba povijesnih vozila u Umagu

Napisao
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Izožba u Umagu 2019 Izožba u Umagu 2019

Prošli je vikend u Umagu održana tradicionalna i ove godine jubilarna 10. Međunarodna izložba povijesnih vozila.

Ove godine se okupilo preko 100 vrlo atraktivnih i raritetnih oldtimer automobila i motocikala. Velik broj učesnika i par tisuća posjetitelja govori o tome da je organizator, oldtimer klub ''Eppur si muove'' iz Umaga, kao i uvijek, dobro osmislio i organizirao ovu manifestaciju.

Nakon jutarnje prezentacije u centru grada, kolona povijesnih vozila je krenula defile vožnjom umaškim ulicama te putem turističkih naselja Punta, Stella maris, Katoro i CampingIN Park Umag gdje su i sami turisti mogli s oduševljenjem svjedočiti ovom nesvakidašnjem prizoru.

Učesnicima iz Italije, Slovenije, Njemačke, Austrije i Hrvatske prezentiran je potencijal ovoga područja kao turističke destinacije, a posjetitelji manifestacije su mogli uživati u ljepoti raznih, već zaboravljenih, limenih ljepotana. Bilo je tu i u svjetskim razmjerima vrlo rijetkih primjeraka vozila kao rijedak cabriolet ''Dodge'' iz 1928. godine, a isticalo se još nekoliko američkih limuzina iz 50-60 godina, Fiati iz 1930., te razni modeli Alfa Romea, Lancia, MG, Citroena, Mercedesa i mnogih drugih. (izvor: regional express)

Google oglas

Istaknuti oglas