Srijeda 1 Prosinac 2021
Četvrtak, 30 Travanj 2015 19:48

10. Memorijal Dejana Plavšića

Napisao
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Sajam u Garešnici Sajam u Garešnici
26.04. Oldtimer klub Kurbla iz Garešnice organizirao je jubilarni 10. susret starih traktora na kojem se okupilo 12 traktora i 26 ostalih oldtimer vozila, a ukupno je bilo nešto više od 60 sudionika. 
Kao i svake godine do sada i ove se održalo natjecanje u vožnji spretnosti traktorima u kojoj se u zadanom vremenu trebao preći postavljeni poligon. U tome je najveći uspjeh imao Matija Gorek član kluba domaćina, a drugi je bio Ivica Miglez iz Križevaca također član OTK Kurble iz Garešnice. Treći je bio Željko Ferenčak iz Novog Marofa. 
Najstariji traktor bio je Lanz Bulldog iz 1949.g. vlasnika Željka Kureša ( OTK Kurbla Garešnica). Najoriginalniji traktor bio je Hanomag iz 1955.g. vlasnika Bojana Štampara ( Otk Međimurje, Čakovec), a nagrade za najbolje uređene traktore osvojili su Željko Ferenčak iz Novog Marofa za svoj Porsche iz 1960.g. i Rajko Cmrčnjak (OTK Međimurje, Čakovec) za svoj Fendt iz 1953.g. G. Rajko Cmrčnjak ujedno je bio i najstariji vozač. 
Uz članove kluba domaćina na susretu su sudjelovali i članovi OTK Međimurje iz Čakovca, OTK Ivanić Grad, OTK Zlatni kotač, USV Bjelovar te individualni vozači iz Novog Marofa i Čaglina. 
Nakon vožnje spretnosti krenulo se u promotivnu vožnju na relaciji Garešnica - Kajgana - Tomašica - Ilovski Klokočevac uz nekoliko zaustavljanja radi odmora i okrijepe, a završnica i podjela nagrada održala se u klupskim prostorijama u Kajgani.

Google oglas

Istaknuti oglas