Srijeda 1 Prosinac 2021
Utorak, 12 Srpanj 2011 08:30

11. Međunarodni oldtimer susreti

Napisao
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
11 međunarodni susret 11 međunarodni susret

U organizaciji novogradiškog Oldtimer cluba "Classic 99" u subotu 2. srpnja održan je 11. Međunarodni oldtimer susret koji je okupio sudionike iz 25 klubova RH te iz Italije, Srbije, BIH i oko 80 starih vozila i motocikala.

Pokrovitelji su bili grad Nova Gradiška, TZ, Matica umirovljenika grada i županijska Zajednica tehničke kulture. Promociju baštine i tradicije, prema riječima Krešimira Kneževića predsjednika kluba domaćina, pomogli su i Auto klub Nova Gradiška, Hrvatske šume Požega, općina Vrbje, dr. Ivan Bagarić, Antun Akmačić- Čeber, OPG "Bošnjak" Sičice.

U ime grada nazočne sudionike i veliki broj građana pozdravio je Milan Mateša zamjenik novogradiškog gradonačelnika i Dinka Matijević u ime Turističke zajednice. Potom se obratio i predsjednik Oldtimer cluba "Classic 99", zahvalio gradu i TZ na potpori u proteklim godinama i uručio zahvalnice. Dobila ju je i Matica umirovljenika, čija je folklorna sekcija nastupom dodatno obogatila susrete. Poslije izložbe i svečanosti na središnjem gradskom trgu kolona oldtimer vozila krenula je put Sičica, Vrbja i Drežnika.

Susret je završio u večernjim satima u novogradiškom Restoranu "Dukat" gdje su svim sudionicima uručeni pokali. Novogradiški Oldtimer club "Classic 99" ne posustaje u aktivnostima koje za cilj imaju očuvanje i ovog dijela hrvatske baštine, a odnedavno imaju i jedinstvenu Reviju oldtimera.

Jedna od ideja na čijoj realizaciji vrijedno rade je i ustroj Tehničkog muzeja. Vrijednost rada ovog kluba prepoznao je i Oldtimer Savez i ove susrete uvrstio u kalendar događanja na nacionalnoj razini.

Google oglas

Istaknuti oglas