Srijeda 1 Prosinac 2021
Ponedjeljak, 06 Lipanj 2011 09:48

11 susret oldtimer vozila - otk Mrežnica

Napisao
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

39 starodobnih automobila sudjelovalo je na današnjem promotivnom susretu Duga Resa, motel Roganac - Muljava, u organizaciji Mrežnica Classic Cluba. 

Uglancani, ulašteni, stigli su isključivo na poziv organizatora koji je ove godine nakon deset godina, promijenio sadržaj susreta, pa se više nije vozilo područjima četiriju ovdašnjih rijeka. No, glavna nakana ostala je ista. Ona je humanitarna jer je cjelokupni prihod s današnjeg susreta namijenjen za Konjički klub Karlovac, za terapijsko jahanje za djecu s posebnim potrebama. 

Brojni su Dugorešani, ali i Karlovčani danas na parkiralištu Roganca razgledavali oldtimere. Mrežnica Classic uplatit će klubu 10 tisuća kuna, sa istim ciljem, kao i svih godina, a to je pomoć djeci s posebnim potrebama kroz terapijsko jahanje koje oni pohađaju i koje im omogućuje kvalitetniji život. 

Kolona limenih' starčeka' krenula je u 11 sati prema Lovačkom domu Muljava,na put dug 40-ak kilometara. I ove godine najstariji je Nash iz 1928. godine, a sudionici su osim iz Hrvatske i iz Slovenije,
BiH, Švedske i Italije. Među oldtimerima je i Titov mercedes, koji je vozio do Muljave i Petrove Gore. Radi se o vozilu koje je nakon što ga je Tito 'rashodovao' završilo kao službeno vozilo bivše Pamučne, a potom su ga preuzeli članovi Mrežnica Classic cluba. Ovaj mercedes imao je dobru karoseriju, ali je jako trošio. Sada je tako sređen da troši 13 litara, kaže sadašnji vlasnik Slovenac Andrej Tomc, koji je Titov auto kupio 2004 godine. 

Samo sat vremena trebalo je 39 starodobnih vozila da stignu od Motela Roganac do Lovačkog doma Muljava gdje se 'odigralo ' finale 11. susreta starodobnih vozila. Sudionici susreta posjetili su i Petrovu goru, ali i grob kralja Petra Svačića. Posebnu pozornost vozila su izazvala u Vojniću gdje su na svom putu prema Muljavi, oživjeli vojnićku nedjeljnu 'špicu'.

Vojnićanima, kao i mnogima koji će danas na izlet podno Petrove gore, oldtimeri su se pokazali na parkiralištu Lovačkog doma u Muljavi.

Google oglas

Istaknuti oglas