Srijeda 1 Prosinac 2021
Ponedjeljak, 09 Srpanj 2012 08:48

12. međunarodni oldtimer susret u Novoj Gradišci

Napisao
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Packard 1937 Packard 1937

Novogradiški Oldtimer klub „Classsic 99“ već 12-tu godinu uspješan je organizator sada već tradicionalnog oldtimer susreta zaljubljenika u stara motorna vozila.
Tako je bilo i u subotu 07.07.2012 na još jednom, međunarodnom susretu koji je okupio 80 vozila i preko 150 sudionika iz cijele Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Slovenije.
Susret je organiziran u povodu 100-te obljetnice prvog automobila u Novoj Gradiški i prigoda je za prije svega ugodno zajedničko druženje, ali i razmjenu iskustava i informacija zaljubljenika starodobnih vozila.

- Sretan sam što je naš klub ponovno organizator ove vrijedne manifestacije. Krenuli smo od nule, sada smo najjači odltimer klub u Slavoniji. Usprkos krizi uspjeli smo okupiti naše kolege iz brojnih oldtimer klubova i nadam se da će se ugodno osjećati u našem gradu i kraju. Svi su automobili i bicikli ovdje vrijedni za pogledati, ali ipak bih izdvojio pet, šest automobila koji se svojom vrijednošću izdvajaju od ostalih.

To je automobil Packard iz 1937. dr. Ivana Bagarića, imamo Tatru iz Čehoslovačke, jako vrijedan automobil koji je došao iz Čakovca i danas na tržištu vrijedi oko sto tisuća eura. Tu je i Buick iz 1941. godine, ma teško ih je nabrojiti, svaki je na svoj način vrijedan i plijeni pozornost – kaže Krešimir Knežević, predsjednik Oldtimer kluba „Classic 99“.
Ovo je druga manifestacija koju je ove godine organizirao ovaj vrijedan klub koji broji 60 članova, neumornih entuzijasta i zaljubljenika u stara vozila, a u devetom mjesecu ih očekuje međunarodni susret starih bicikala.

U ime grada Nova Gradiška dobrodošlicu je gostima uputila zamjenica gradonačelnika dr. Ljepša Rakas Vujčić.
– Oldimer klub Classic 99 je jedna od vrlo vrijednih udruga, a grad Nova Gradiška kroz sve razdoblje njihova postojanja je podupirao njihov rad, a tako će biti i dalje. Vjerujem da se nije lako baviti ovim limenim ljubimcima, to iziskuje mnogo rada, truda i novaca, a napose ljubavi koju članovi ovog kluba zasigurno imaju. Ove godine obilježavamo stotu obljetnicu prvog automobila u Novoj Gradiški što je dokaz da naš grad ima dugu tradiciju koja će se jednoga dana nastaviti u Europskoj uniji – istaknula je dr. Rakas Vujčić.

U ime Turističke zajednice Nova Gradiška nazočne je pozdravila Ljiljana Siročić.
– Uz stotu obljetnicu prvog automobila u Novoj Gradiški, mi obilježavamo i 120 godina od početaka turizma kada je osnovano Društvo za poljepšavanje mjesta, 80 godina izgradnje prvog hotela u gradu, hotela Strmac, pedeset godina od osnivanja Turističkog društva Nova Gradiška i 15 godina rada naše Turističke zajednice – istaknula je Ljiljana Siročić.
Nakon svečanog otvorenja susreta, sudionici su krenuli put Starog Petrovog Sela i Stare Kapele te Drežnika, a druženje će nastavili u novogradiškom hotelu „Kralj Tomislav“.

Međunarodni susret pratio je veliki broj građana Nove Gradiške, a svoj informativni štand imali su i predstavnici Hrvatskog auto-kluba, Auto kluba Nova Gradiška koji su sudionicima susreta i sugrađanima dijelili informativne letke te ih učlanjivali u klub.
-Usprkos vrućini odaziv je bio dobar, a namjera nam je bila upoznati građane s mogućnostima učlanjenja u klub i njegovim prednostima - rekla je Sanja Markolović, djelatnica Hrvatskog auto kluba. (NG online)

Google oglas

Istaknuti oglas