Srijeda 1 Prosinac 2021
Ponedjeljak, 16 Svibanj 2016 15:01

13. Histria Classic

Napisao
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Istarski "Histria Classic" Istarski "Histria Classic"
Starodobni ljepotani, njih pedeset iz Hrvatske, Slovenije, Italije i Njemačke, ukupno vrijedni više od dva milijuna eura, tri su dana "krstarili" istarskim cestama zahvaljujući trinaestom izdanju Histria Classica.
Međunarodni natjecateljski susret oldtimera ove je godine objedinio dva događaja XIII. Histria Classic koji se vozi u spomen na Fabia Gasparinija, dužnosnika talijanskog oldtimer saveza te 1. memorijal grofa Andreasa von Bismarcka, posvećen praunuku prvog njemačkog kancelara Otta von Bismarcka i članu našeg kluba, koji je naglo preminuo prošle godine.
U njegov spomen iz Njemačke su došli njegovi prijatelji, poput Leopolda von Bayerna i ostalih, mahom osoba plemenitog podrijetla s dvadesetak prestižnih starodobnih vozila, izjavio je Dubravko Zeljko, predsjednik Auto kluba Istra "Oldtimer" Rovinj koji je organizator Histria Classica održanog uz podršku Turističke zajednice Rovinja i Grada Buzeta.
U petak, prvog dana trodnevnog vikend sadržaja organiziran je noćni ispit točnosti kroz starogradsku jezgru Rovinja, odnosno Memorijal "Andreas von Bismarck".
Pobjednik prvog memorijala je Talijan Maurizio Grio u BMW-u 1602 iz 1971. godine. U subotu su oldtimeri startali iz ACI Marine Rovinj, vozili do Barbana, nakratko se zaustavili ispred destilerije Aura u Buzetu, te stigli do Vrsara.
U nedjelju je bio predviđen obilazak Poreča, a potom i podjela nagrada u Vrsaru. Za kraj malo statistike - pedesetak posada ukupno je u tri dana prešlo dvjestotinjak kilometara, a prosječna cijena oldtimera na ovogodišnjem Histria Classicu se kreće oko 40.000 eura, najstarije vozilo bio je Ford A Vlade Čeha iz Slovenije iz 1932. godine, a za najskuplje je konkurirao MG A iz 1958. godine, vlasnika Carla Schatera. (izvor: Glas Istre))

Google oglas

Istaknuti oglas