Srijeda 1 Prosinac 2021
Ponedjeljak, 22 Srpanj 2013 09:35

13. Karlovački motoristički oldtimer rally

Napisao
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Tomos Tomos

Karlovački rally, 13 po redu u suorganizaciji sa MK Legija iz Karlovca koja je za taj vikend 13.07.2013 održala svoj redoviti moto party na međunarodnoj razini na kupalištu Grdun pored Karlovca. Okupljanje je bilo na već poznatom mjestu, šetnica kraj Gradske kavane.

Prijave i priprema za polazak trajala je do nekih 10 i 30 zbog kašnjenja. Naime na prilazu na autocestu odnosno prilikom dolaska na naplatne kućice u Lučkom obaviješteni smo da su dvije prometne nesreće na auto putu, te se okrećemo sa automobilima i odlazimo na staru karlovačku. No i u Karlovcu su bili radovi na prometnici prema Švarći gdje se održavao ispit spretnosti i točnosti tako da smo napravili krug po čitavom kvartu kako bi došli do osnovne škole gdje smo planirali parkirati automobile i spustiti motocikle sa prikolica.

Dakle polazak, promotivna vožnja gradom i prve kapi kiše koje su bile sve rjeđe kako smo se udaljavali od centra što nas je posebno veselilo. Stižemo na poligon gdje nam je organizator upriličio ispite spretnosti i točnosti. Svi su rivali tu, čak je i Ogulin došao u jačem sastavu nego li u Rijeku. Jedino su ovaj puta zakazali prikoličari kako iz našeg kluba tako i iz ostalih te se ovaj puta klasa neće bodovati, a jedini učesnik sa prikoličarem je bio iz USV Samobor.

Nakon natjecanja započela je turistička vožnja prekrasnim krajolikom od Karlovca prema Netretiću i Jurjevskom Brodu odnosno Sloveniji. Prvo stajalište je bilo u Velikoj Paki gdje su nas ugostili članovi MK Bezkintos gdje smo se okrijepili i pogledali njihove klupske prostorije koje su po našem mišljenju izuzetno motoristički uređene i stopljene sa ostalim prostorom DVD-a. Nastavili smo put Ribnika gdje smo se takođe kraće zaustavili, te nastavili ka Jaškovu i kupalištu Grdun gdje su nas dočekali biker-i koji su uživali u kupanju i bikerskom logoru na kupalištu. Tu nam je domaćin pripremio gulaš i piće, te uz pomoć razglasa započeo proglašenje pobjednika drugog kup natjecanja ove godine koje se boduje za prvenstvo HROS-a za motorkotače i posebne nagrade sudionicima i sponzorima.

Dakle poredak je po klasama sljedeći:

Klasa D:
1. Ivica Filipović Ćiro – PUCH – OTK Rijeka
2. Martina Cesar – DKW – OTK Ivanić Grad
3. Nebojša Vukelić – Ardie – OTK Ogulin

Klasa E:
1. Alem Krivec – Tornax – OTMK Karlovac
2. Stjepan Cepetić – BMW R – OTK Ivanić Grad
3. Zlatko Bajec – DKW – OTMK Karlovac

Klasa F:
1. Robert Kurteš – Tomos – OTK Ogulin
2. Zdravko Begović – Moto Guzzi – Karlovac
3. Goran Podgorski – Moto Guzzi – OTK Ivanić Grad
4. Tomislav Cesar – MZ – OTK Ivanić Grad

Klasa G:
1. Marin Cerovečki – MZ – OTK Ivanić Grad
2. Nino Ivančić – BMW – OTK Delnice
3. Stjepan Dijanić – BMW – OTK Ivanić Grad

Poredak klubova:
1. OTK Ivanić Grad
2. OTMK Karlovac
3. OTK Ogulin
4. OTK Rijeka
5. OTK Delnice
6. OTK Zadar

U klasi izvan konkurencije bilo je dosta natjecatelja, a prva tri mjesata su osvojili članovi USV Samobor, a ekipu je predvodio i pobijedio g. Boško Odak. Na ovom rally-u Ogulinski klub je predstavio dosta lijepih novouređenih modela marke Tomos, te su osvojili posebne nagrade. Tako su se tu našla dva
vrhunski uređena remenaša vlasnika Gorana Kolića i Roberta Kurteša, te dvije 15-ce vlasnika Tomislava Pribanića i Zorana Župana. Uz Tomos ekipe, bio je i Nebojša Vukelić sa Svojim Ardie-m koji je odnedavno pristupio u članstvo OTK Ivanić Grad. Nakon dodjele priznanja uslijedilo je druženje, kupanje i razonoda. (Tomislav Cesar, OTK Ivanić Grad)

Google oglas

Istaknuti oglas