Srijeda 1 Prosinac 2021
Ponedjeljak, 08 Srpanj 2013 10:53

13. međunarodni susret oldtimera

Napisao
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Susret u Novoj Gradišci Susret u Novoj Gradišci

6.srpnja u organizaciji Oldtimer kluba „Classic 99“ pod pokroviteljstvom grada NG i Turističke zajednice održan je 13. međunarodni susret oldtimer vozila.

Okupio je oko 80 posada te oko 30 motocikala i to iz RH, Srbije i BIH. 

Među najstarijim primjercima ovih starih ljepotana su bili „Pacard“ i DKV, automobil i motocikl iz 1937. godine čiji su vlasnici članovi Kluba domaćina. 

Kao i uvijek, susret je popratio veliki broj Novogradiščana i njihovih gostiju koji su istinski uživali u bezvremenskoj ljepoti starih primjeraka vozila i motocikala te se ponovno uvjerili kako uz veliku ljubav i odricanje njihovi vlasnici čuvaju i ovaj dio tradicije. 

13. međunarodni susret oldtimera službeno je otvorio novogradiški gradonačelnik Željko Bigović ističući kako se grad ponosi ovom manifestacijom te obećao pomoć Oldtimer klubu „Classic 99“ kako bi ju i dalje mogli održavati jer, kako je naglasio, grad NG je i po njoj prepoznatljiv kako u RH, tako i izvan njezinih granica.

U ime TZ koja od početka podržava i daje potporu i Klubu i ovakvim manifestacijama nazočne je pozdravila Ljiljana Siročić, voditeljica referade promotivnih aktivnosti, a potom i Krešimir Knežević, predsjednik Oldtimer kluba „Classic 99“. 

Sudionici su se iz Nove Gradiške uputili u Cernik, potom u Rešetare, Drežnik, Davor, a sve je završilo u novogradiškom hotelu „Kralj Tomislav“. Po prvi puta u sklopu ove manifestacije održana je prezentacija i prodaja domaćih proizvoda, rukotvorina i nakita u za to predviđenim kućicama TZ u središnjoj gradskoj ulici, a kako je najavljeno, s obzirom na veliko zanimanje naših malih proizvođača za očekivati je da će ovakav oblik promocije domaćih ljudi i njihovih kreativnih proizvoda biti i nastavljen.

Google oglas

Istaknuti oglas