Srijeda 8 Prosinac 2021
Nedjelja, 05 Srpanj 2015 11:13

15. Međunarodni susret u Novoj Gradiški

Napisao
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Pacard Pacard

U organizaciji Oldtimer kluba „Classic 99“ i pod pokroviteljstvom Grada, TZ i BPŽ održan je 4. srpnja 15. Međunarodni oldtimer susret, a u Novu Gradišku, iz hrvatskih gradova, ali i iz BIH i Srbije, stiglo je 120 sudionika s oko 80 vozila - automobila i motocikala. Ova je manifestacija uvrštena i u službeni itinerer Hrvatskog oldtimer saveza.
Sve je počelo u jutarnjim satima u prostoru HAK-a, a potom su stari limeni ljepotani zasjali na suncu u središtu grada uz izuzetno veliko zanimanje naših sugrađana i gostiju. Na svečanosti otvorenja ovogodišnjeg 15. Međunarodnog oldtimer susreta okupljenima su dobrodošlicu poželjeli dožupan Davor Vlaović, potom u ime TZ i čelnih ljudi grada, koji su s novogradiškim izaslanstvom u Herzogenaurachu na prvom dijelu programa obilježavanja 35. godina prijateljstva našega i spomenutog njemačkog grada, Ljiljana Siročić, voditeljica referade promovitivnih aktivnosti TZ te na kraju i Krešimir Knežević, predsjednik novogradiškog Oldtimer kluba.

Najstariji automobil bio je „Pacard“ iz 1937. godine vlasništvo dr. Ivana Bagarića, a motocikl DKW 350 kubika iz 1939. vlasnika Zvonka Mužara iz Zagreba. 

Novogradiški Oldtimer klub, uz ovu međunarodnu manifestaciju, 7 godina organizira i izložbu vozila i motocikala koje posjeduju članovi kluba (oko 150), također 7 godina i jedinstvenu biciklijadu starih bicikala. Aktivnosti osnivanja Tehničkog muzeja u NG ušle su u treću godinu. - Taj projekt je pred realizacijom. Grad je osigurao prostor, mi ćemo ga urediti i osigurati eksponate, a s obzirom da je to jedinstevna zbirka koju skupljamo na ovom području i koja zapravo govori o povijesti i razvoju industrije i prometa u našem gradu, želimo da to i ostane gradu. Već smo sakupili nekoliko stotina fotografija, preko 500 različitih predmeta- od parnog stroja, starih radio aparata, TV-a, gramofona,...- rekao nam je, među ostalim, Krešimir Knežević.

Sudionici ovogodišnjih 15. Međunarodnih oldtimer susreta prošli su 60-ak kilometara rute od Nove do Stare Gradiške. (Izvor: Lokalna Hrvatska)

Google oglas

Istaknuti oglas