Srijeda 1 Prosinac 2021
Petak, 31 Svibanj 2013 13:54

18 hrvatski classic marathon

Napisao
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Rally OTK Stari kotači Rally OTK Stari kotači

Iako je od jutra padala kiša, u nedelju 26 svibnja, održan je start oldtimer rally-a u organizaciji OTK STARI KOTAČI iz Strmca Samoborskog.

Za rally se prijavilo 57 vozila, od toga samo jedan motocikl za što je zasigurno kriva kiša i niska temperatura.

Posebnost ovoga rallya je da učesnici startaju u razmaku od jedne minute i trasu voze pomoću putne knjige (itinerer-a). U sklopu rallya održani su i posebni ispiti koje čine; ispit točnosti i ispit spretnosti. Na kraju se zbrajaju svi rezultati sa putnog kartona i dobiva se poredak po klasama kao i zbirni poredak.

Valja napomenuti da ovakva shema susreta zahtjeva od organizatora podosta napora u organizaciji i veću logističku podršku. 

Malo o samoj trasi rallya; start je bio u 10 sati s trga u Svetoj Nedelji, pa za Zagreb do Hrvatskog Narodnog Kazališta, gdje je bila kratka pauza za hladjenje motora i slikanje vozila ispred kazališta.

Iz ZG put je vodio preko Kašine (pauza na benzinskoj pumpi za okrijepu) i Laza do Gornje Stubice. U Stubici posjeta dvorcu Oršić-muzej seljačkih buna. Nakon toga do SV. Križa Začretje u Roses Fashion Outlet Centar, gdje je u restoranu poslužen ručak. Poslije ručka vožnja još 8.5 km do Škarićeva-Vuglec Brega. 

Vuglec breg je romantično zagorsko selo smješteno u blizini Krapine i Krapinskih Toplica. Posjeta seoskom turizmu i kušanje vina u vinskim podrumima. Do pansiona vodi cesta koja ima oko 500 metara vrlo strmog brijega i predstavljala je pravu kušnju za stara vozila, uostalom po ćemu je Vuglec Breg i dobio ime (Vuglec je najčešće prezime u selu).

Na samom odlasku iz pansiona opet počinje kiša, valjda treća po redu, i uz promjenjljivi intenzitet prati kolonu preostalih 22 km do cilja u Velikom Trgovišću. Tamo je poslužena večera i podjeljene su zahvalnice sa slikama svim sudionicima, a najuspješnijima na natjecanju, i pehari. 

Rally je bio odlično organiziran, a jedina zamjerka ide na nešto dužu trasu koja je u kombinaciji s pljuskovima malo izmorila učesnike. (OTK Ivanić Grad)

Google oglas

Istaknuti oglas