Srijeda 1 Prosinac 2021
Srijeda, 31 Svibanj 2017 21:50

20. rally “Zabok – Vukovar”

Napisao
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
20. rally Zabok - Vukovar 20. rally Zabok - Vukovar

Članovi Oldtimer kluba “Zabok” organizirali su u spomen dvadesete godišnjice prvog ulaska oldtimer motorista u Vukovar, 1997. godine,

Međunarodni rally oldtimer motocikala. Prije mirne reintegracije, nisu uspjeli ući u Vukovar već su došli do Borovog Naselja i tamo su odlučili da će taj susret postati tradicija.

Povodom ovog jubileja u prošlu nedjelju na povratku iz Vukovara sudionici su posjetili Oldtimer klub “Classic’99” Nova Gradiška i Muzej prometa i tehnike.

– Dobili smo zamolbu od organizatora Međunarodnog rallya Zabok – Vukovar kojega su vozili motociklisti iz Europe i Hrvatske koji su posjetili Vukovar, grad heroj. U povratku su nas zamolili da posjete Novu Gradišku i naš Muzej prometa i tehnike. Bili su oduševljeni viđenim jer nisu ni znali da postoji takav muzej.

Bili su oduševljeni da se u roku od tri godine nešto takvo može napraviti i obećali su opet doći prvom prilikom u Novu Gradišku.

Na susretu je bilo oko sto motocikala i nekoliko oldtimer automobila.
Najstarija vozila su bili motocikli BMW R12 iz 1937. godine i Moto Guzzi 500 iz 1938. godine. Vlasnici tih najstarijih motocikala su bili sudionici iz Italije i odvozili su cijelu trasu rallya.

bmw oldtimer

Razvili smo odličnu suradnju. Susret je bio spontan. Mi smo se organizirali u jednom danu jer nismo bili spremni i nismo znali da će nas posjetiti. Ali oni su oduševljeni organizacijom i zvali su nas da dođemo u Zabok i oni će doći kod nas na oldtimer susrete u Novu Gradišku. – riječi su predsjednika Oldtimer kluba “Classic’99” Nova Gradiška Krešimira Kneževića.(Izvor: OTK Classic 99)

kresimir knezevic min

Google oglas

Istaknuti oglas