Srijeda 1 Prosinac 2021
Nedjelja, 07 Listopad 2012 11:18

4. susret Tomosa u Kaštel Sućurcu

Napisao/la
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Tomos jurilice... Tomos jurilice...

Oldtimer moto KLUB ADRIA organizirao je 30.rujna 2012. 4. SUSRET TOMOSA, na rivi u Kaštel Sućurcu.

Već u ranim popodnevnim satima počeli su pristizati razni tipovi Tomos motora iz Splitsko–dalmatinske županije, ali odjednom grom iz vedra neba, pojavljuje se vesela družina koja je došla iz Rijeke.

Njih četvorica u kombiju sa četiri Tomosa, povikao sam, pa je li to moguće ljudi moji, Tomos susret je uspio...

Bilo je tu i starih Automatika na remen, te APN-a 4 i 6, Automatika A-3 i A-35, 14-najstica, BT-a 50, a posebno zanimanje je privukao je Elektron 90 iz Splita i čoper APN-4 iz Kaštel Sućurca.

Odmah je počelo evociranje uspomena iz doba kada su se vozili, frizirali i popravljali tomosi, dok je sa zvučnika lagano svirala glazba koju smo slušali u doba kad smo bili mladi, bezbrižni i vozili Tomose.

Za sudjelovanje na ovom susretu trebalo je ispuniti prijavnicu i uplatiti simboličan iznos kotizacije od 20 kn, dok je posjetiteljima ulaz bio slobodan.

Tokom cijelog susreta prodavale su se i majice (40 kn) sa natpisom "SUSRET TOMOSA". Organizator je cijelo vrijeme častio sve učesnike i posjetitelje sokom, vinom i pivom. Naravno da pričama iz prošlosti o Tomosima, glazbi i svega što je bilo lijepo nije bilo kraja. Spominjane su i priče o vožnji par-nepar te o vožnji na bonove, vožnje do Grobnika, a svatko od nas imao je i događaje koji su bili vezani za bijeg od milicije.

U popodnevnim satima svi zajedno smo krenuli u zajednički đir ulicama Kaštel Sućurca. Tijekom vožnje ispred jednog caffe bara nekolicina mještana Kaštel Sućurca je ustala na noge i aplauzom nagradila veselu povorku na Tomos motorima, a mi smo im odgovorili mahanjem i sviranjem. Nakon vesele vožnje svi učesnici su se okrijepili sedvičima od pršuta i sira, a žeđ se gasila domaćim bijelim vinom, sokom i pivom. Poslije okrjepe i osvježenja svi vozači su dobili zahvalnice i naljepnice, a organizator je najavio 5. jubilarni susret Tomosa iduće godine za 29. rujna sa nadom da će Tomosa biti sigurno puno više od ovogodišnjih tridesetak.

Ovim putem organizator se zahvaljuje svim učesnicima i sponzorima, te upućuje poziv svim budućim sponzorima, a posebno tvornici TOMOS za podrškom i sponzorstvom.

Zdravi i veseli bili ! 

 

predsjednik Omk Adria

Tonći Šiškov - Zagor

Više u ovoj kategoriji: 4.Old school desant na Ozalj »

Google oglas

Istaknuti oglas