Srijeda 1 Prosinac 2021
Nedjelja, 28 Svibanj 2017 12:06

8. memorijal Josipa Burice 2017

Napisao
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Fiat 500 Fiat 500

14. svibnja 2017 održan je 20. Međunarodni oldtimer susret i 8. memorijal Josipa Burice, u organizaciji Oldtimer kluba Samobor. Lijepo vrijeme i ugodan proljetni dan privukli su u Samobor više 60-ak različitih posada starodobnih vozila koje su u 10 sati s parkirališta u Kompareovoj ulici startali put Molvica i Galgova do Jaske, a preko Plešivice vratili se u Samobor poslije 15 sati. Brojnim hrvatskim “oldtajmerašima”, pridružilo se na ovom susretu i 15-ak inozemnih iz Slovenije, Srbije, Rumunjske i Mađarske. Sva starodobna vozila iznimno su atraktivna, i ona najstarija iz prve polovice prošloga stoljeća i ona mlađa, stara “tek” 30-ak godina.

memorijal josipa burice 2017

Po prvi put se u Samoboru pojavio i Auto Union DKW F8 snage 700 kubika i 20 konja iz Rumunjske vlasnika Žarka Matića star 70-ak godina. U Matićevom posjedu je 28 godina i on je njegov četvrti vlasnik. Pažnju su plijenili i Nash Standard Six Dalibora Lebarovića iz Oldtimer kluba Zagreb, proizveden 1928. godine, također po prvi put u Samoboru, te stalni posjetitelj ovih izložbeno-natjecateljskih susreta, 85-ogodišnji Roadster Aero iz Kranja.

aero kranj

Vožnji po samoborskoj okolici prethodilo je natjecanje u spretnosti i točnosti koje je priredio profesionalni tim organizatora, a atraktivne oldtimere, koji su sudjelovali u ovom memorijalnom susretu, moglo se poslijepodne razgledavatići i na središnjem samoborskom trgu od 15 do 18 sati. Ni kratkotrajne kišne kapi nisu nikome pokvarile to zadovoljstvo.

dkw union

Naprotiv, automobilske karoserije ubrzo su potom još više zasjale na proljetnom suncu. Za sve to vrijeme njihovi su se vlasnici završno podružili u Samoborskoj kleti i podijelili priznanja i zahvalnice najuspješnijima. (Snimili: Anja Franić Modrić i Edi Kirschenheuter: izvor: Radio Samobor)

Google oglas

Istaknuti oglas