Srijeda 8 Prosinac 2021
Nedjelja, 18 Rujan 2011 18:03

Croazia tour 2011

Napisao
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Ferrari 328 GTB Ferrari 328 GTB

Dolaskom oldtimer cluba na otok, Rab je odisao 60-tim i 70-tim godinama a prolaznicima i gledateljima oduzimali dah...jer su ipak neki od tih modela jako rijetki i u svijetu...
RUOTE DEL PASSATO
Klub zaljubljenika u oldimer vozila, „Ruote del Passato“, iz Pordenonea, koji je Rabljanima poznat kao grad u kojem se svake godine održava sajam cvijeća, posjetio je otok Rab u razdoblju od 16. – 18.09.2011. Razlog ovom putovanju bio je jednostavan, radi se o izletu članova Kluba koji kroz neobvezatno druženje upoznavaju Hrvatsku obalu. Na ovom, jedanestom po redu putovanju u Hrvatsku, za svoje su odredište odabrali otok Rab, jer se, kako kažu, pokazao kao odlična destinacija koja im je osim ljepote, ponudila i odličnu organizaciju.
Klub „Ruote de Passato“ je osnovan u ožujku 1983., broji 1400 članova, koji dolaze iz čitave Italije, ali ipak ih ima najviše iz pokrajina Friuli Venezia Giulia i Veneta. Ovaj klub čini dio Cluba Federato A.S.I. – federacije klubova oldtimer vozila cijele Italije.
Osim sastanaka koji se održavaju svakog četvrtka, redovitih putovanja i raznih drugih aktivnosti, važno je spomenuti da Klub izdaje i svoj list „Il radiatore“, u kojemu se mogu naći sve potankosti o Klubu, njegovim aktivnostima, događajima u proteklom mjesecu i o organizaciji istih. Tako je i Rab u rujanskom broju dobio lijepu reklamu, sa slikom svoja poznata četiri zvonika, ali i Hotel International, koji se nalazi u samoj povijesnoj jezgri otoka, a gdje su članovi smješteni.

Po dolasku ispred Hotela International, izazvali su veliko zanimanje prolaznika i rapskih fotografa amatera. Prekrasna oldtimer vozila te njihovi vozači i suvozačice dotjerani do detalja, izgledali su kao da su izašli iz nekog talijanskog filma. Tim Hotela International dočekao ih je domaćim proizvodima Raba kao što su rakija, bijelo i crno grožđe, suhe smokve i fritule. Iako ih je to oduševilo i zaokupilo, često su izlazili van, držeći na oku svoje ljubimce. Gospodin Paolo Turchet spominje da među oldtimer automobilima s kojima su došli na Rab marki: Fiat, Alfa Romeo, Porsche, Lancia, itd, najstariji je automobil marke Jaguar, model XK150 iz 1952. Na pitanje koji je automobil najvrijedniji simpatično zastaju i odgovaraju kako je svakom vlasniku upravo njegov automobil najvrijedniji. Cilj je njihova druženja edukativan – oživljavanje zanimanja za ova iznimno vrijedna i povijesna vozila, ali ima i praktičnu stranu – svaki član može koristiti bogatu riznicu podataka koju posjeduje Klub o svojim, i ostalim oldtimer vozilima.
Vlasnici prekrasnih oldtimera nisu krili oduševljenje lijepim vremenom, ljepotom Raba te organizacijom u Hotelu, što u ove dane postsezone mnogo znači. Uz nadu da će opet stići na Rab i donijeti dašak glamura iz prošlosti, na turističkim djelatnicima i naravno, lokalnoj samoupravi ostaje, da se čim boljom organizacijom, privuče još više događanja ovog tipa.

Google oglas

Istaknuti oglas