Srijeda 8 Prosinac 2021
Nedjelja, 08 Prosinac 2013 19:25

Dubrovački oldtimer rally

Napisao
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
Božićni rally u Dubrovniku Božićni rally u Dubrovniku

U organizaciji Oldtimer kluba Dubrovnik, u nedjelju su Stradunom prodefilirali oldtimeri u sklopu tradiconalnog Dubrovačkog oldtimer rallya.

Tako je u povorci automobila, na zadovoljstvo znatiželjnih građana bilo dosta unikatnih modela kakvi se ne viđaju u svakodnevici, no bilo je i onih koji dan danas sudjeluju u prometu.

Predsjednik Oldtimer kluba Dubrovnik Perica Deranja, inače za ovu prigodu preobučen u svetoga Nikolu, kazao je više o samoj manifestaciji. 

- Ovo je jubilarni deseti dubrovački oldtimer susret. Klub smo osnovali 2003. godine, a evo na desetu godišnjicu dogodilo se i ovako lijepo vrijeme. Nikada nas nije bilo ovoliko, a došli su nam susjedi BiH Slovenije... - kazao je Deranja, a prije nego što je djecu nastavio darivati slatkišima, kroz smijeh je rekao kako on i njegovo vozilo zajedno imaju 150 godina. 

Direktor Libertasa i tajnik Oldtimer kluba Dubrovnik Đuro Deranja također je sudjelovao na Dubrovačkom oldtimer rallyu. 

- Jučer smo bili u Cavtatu, tamo se družili, a danas smo u Dubrovniku i izuzetno nam je drago zbog velikog odaziva. Ima jako puno raznih tipova Mercedesa, a ja vozim Opel Olimpiu. Ima 39 konjskih snaga i tri brzine. To je model koji je promoviran 1936. godine za vrijeme Olimpijskih igara u Berlinu. Ovaj model je rađen do 1952. - rekao je Deranja, istaknuvši kako ga posjeduje od 2001. godine. 

Jedan od sudionika na Dubrovačkom oldtimer rallyu Drago Kukovič iz Nove Gorice istaknuo je kako automobil nisu dovezli nego su ga dotovarili jer ima kočnice samo na zadnjim rotama. 

- Automobil je iz 1924. godine, a u mom posjedu je deset godina. Uvezli smo ga iz Australije, radi se o Dodge Roasteru koji je inače najstarije vozilo ovdje. - kazao je Kuković, dodavši kako je vozilo teško preko dvije tone. 

Inače, kako bi vozilo postalo oldtimerom potrebno je da je staro više od 30 godina i da bude u voznom stanju, tako da su u povorci sudjelovala i vozila kakva se viđaju u svakodnevnom prometu. (Dubrovnik Press, Vedran Salvia/Iva Nikolić)

Google oglas

Istaknuti oglas