Srijeda 1 Prosinac 2021
Nedjelja, 23 Lipanj 2013 18:26

Goranski oldtimer rally

Napisao
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Citroen Traction Avant Citroen Traction Avant

Goranski oldtimer rally koji se ove godine na 30 kilometara dugoj relaciji od Delnica do Novog Vinodolskog održao po 19. put u organizaciji Oldtimer cluba "Delnice 1995" okupio je oko 130 vozila, automobila i motocikala starijih od 30 godina i više od 150 vozača, suvozača i putnika, kojima ni vrućina niti zapara nisu predstavljali ozbiljniju zapreku. 

Nakon službenog početka uz muziciranje limene glazbe i govora predsjednika kluba Marijana Žagara i delničkog gradonačelnika Ivice Kneževića, rally je počeo počasnim krugom sudionika središtem Delnica, da bi nakon oko pet sati vožnje i stajanja za okrjepu i pokazivanje u Fužinama, Zlobinu, Hreljinu, Križišću, Triblju i Bribiru završio na krajnjem odredištu, u Novom Vinodolskom.

Među legendarnim modelima najzastupljenije su bile VW-ove bube i Citroënovi spačeki no najveću su pozornost izazvali oni najvremešniji.

Više od ostalih američki Hupmobile iz 1921. godine u vlasništvu Slovenca Simeona Roliha, koji je proglašen najuređenijim automobilom rally-ja, te Citroënov traction avant iz 1955. godine čiji su vlasnici, Boris i Milka Lenac iz Rijeke proglašeni najsimpatičnijom posadom. 

Do nagrada su došli i Nebojša Vukelić iz Ogulina za najuređenijeg motocikla Ardieja iz 1937. godine, te najoriginalnije posade, Dražen i Katica Jakopović iz Varaždina na Hondi 500 iz 1976. godine iz Varaždina i Izidor Toljan za prikoličara BSA 500 iz 1939. godine iz Novog Vinodolskog. Osim iz Hrvatske, ponosni vlasnici oldtimera na rally su došli iz Austrije, Belgije, Italije i Slovenije. (Večernji list)

Google oglas

Istaknuti oglas