Srijeda 1 Prosinac 2021
Ponedjeljak, 07 Svibanj 2012 18:16

IX. Histria classic

Napisao
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
IX Histria classic IX Histria classic
Luciano Botto i Gianmarino Francesco u Triumphu TR7 iz 1980. pobjednici su devetog međunarodnog rallyja starodobnih automobila Histria classic.
Fulvio Tonutti i Monica Specia, za volanom Fiata Osce 1500 iz 1957., osvojili su drugo, a Fulvio Ierman i Claudio Visintin u Lanci Beta Coupé iz 1982. treće mjesto. Iva Benčić i Elio Štifanić u Volkswagenovoj "bubi" 1303 iz 1973., na 16. mjestu među 62 sudionika, najbolja su hrvatska posada, a Danijela i Vesna Zec u Renaultu 8 Gordina iz 1967. osvojile su nagradu za najbolju žensku posadu, priopćio je organizator Dubravko Željko.
Šarena povorka oldtimera stigla je do svog odredišta, porečke rive, u nedjelju oko 13 sati. Nakon vožnje gradom vozači su parkirali ispred hotela Palazzo, gdje su brojni posjetitelji imali prigodu razgledati stare automobile, a najveću pažnju plijenila je Bugatti Brescia iz 1924. godine.
Utrka duga 200 kilometara startala je u Buzetu, a oldtimeri su preko Livada, Baredina, Tinjana, Žminja, Pule i Rovinja te nakon 20 ispita preciznosti, pod budnim okom sudaca iz međunarodne federacije udruga starih automobila FIVA-e, stigli do Poreča, gdje je nakon ručka bila zakazana podjela nagrada.
Utrku je organizirao HAK Auto klub Istra Oldtimer, u suradnji s talijanskim klubom Ruote del Passato iz Poredenonea, uz pomoć gradova i turističkih zajednica Buzeta, Novigrada, Pule i Rovinja. 

Google oglas

Istaknuti oglas