Srijeda 1 Prosinac 2021
Ponedjeljak, 23 Srpanj 2012 19:15

Izložba oldtimera u Županji

Napisao
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
"Stari sjaj" "Stari sjaj"

U okviru Županjskog ljeta na Trgu kralja Tomislava održana je zanimljiva izložba oldtimer vozila. Mogli su se vidjeti lijepi i odlično očuvani retro primjerci metalnih ljubimaca te nekoliko motora iz 70-tih godina.
"Izložena su 22 vozila, što je za prvi puta sasvim solidno, a nadamo se kako će dogodine biti i više. Tu je jedan svima znani „fićo“, pa mercedec 110, mercedec 116, citroeni, stari golfovi, Volvo i ostali" – rekao je Tomislav Šunjić, predsjednik Oldtimer kluba „Stari sjaj„ iz Vinkovaca, koji se na potpori izložbe zahvalio Komisiji za kulturnu djelatnost grada, Turističkoj zajednici i članovima Kluba iz Županje.....

Posebno zanimanje bilo je za legendarnog fiću i za mercedesa iz 1966. godine.
"Ovo je vozilo, da tako kažem nepoderivo, troši jako malo, a bez problema pređe i do tisuću kilometara. U njemu se ugodno voziti, jer ima dobre amortizere, zanimljivo je da ima i servo što je za ono vrijeme bila prava rijetkost, a kada je u pitanju klima ona uopće nije potrebna. Dovoljno je namjestiti leptire i imate prirodnu klimu u vozili. Imam audi 6, ali ovaj je ugodniji za vožnju" - kazao je vlasnik Mile Dragić iz Đakova, koji danas u ovom automobilu vozi i mladence.
"Ovo su vozila starija od 30 godina, a svaki automobil ima svoju povijest i priču. Izložba je posjetiteljima zanimljiva i stoga ćemo je organizirati i sljedeće godine" - rekao je Zvonimir Stjepanović, predsjednik Komisije za kulturnu djelatnost grada Županja.
Nakon izložbe organizirana je promotivna vožnja ulicama grada.

Također, na Gradskoj tržnici i naselju Šećerana upriličena je ulična umjetnost - oslikavanje grafitima. Županjsko se ljeto nastavlja se u nedjelju, 29.srpnja, pečenjem kruha i drugih proizvoda od tijesta koju će pokazat Udruga stanara „Đeram“ Županja na Mašinom stanu. U 20 sati je Glazbeni festival „Prvi pljesak“ na Trgu, a cjelokupan program kraju će biti priveden 5. kolovoza proslavom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja. (Grad Županja)

Google oglas

Istaknuti oglas