Srijeda 1 Prosinac 2021
Nedjelja, 30 Rujan 2012 08:58

Izložba oldtimera u Zlataru

Napisao
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
AJS iz 1929 AJS iz 1929

U sklopu 43. Dana kajkavske riječi Zlatar 2012., u petak je u centru Zlatara održana izložba oldtimera u organizaciji Buba kluba Hrvatsko Zagorje.

– Za razliku od prijašnjih godina kada smo izlagali samo bube, ove godine odlučili smo dopuniti izložbu i drugim oldtimerima, pa i motorima – kazao je Branko Balić, predsjednik kluba. Unatoč lošem vremenu, izložba na kojoj se našlo četrdesetak vozila, čiji su vlasnici članovi deset oldtimer klubova, okupila je zaista velik broj posjetitelja. Vozilo koje je privuklo najviše pažnje bio je engleski motor AJS, 500 kubika, proizveden 1929. godine, ujedno najstariji izložak.

– Dobio sam ga prije dvije godine na poklon od čovjeka koji iz njega u dvadeset godina nije uspel niš napravit – kazao je zlatarčanin Tomo Buntak, vlasnik motora. – Bavim se motorima već 40 godina, i imam preko 30 oldtimera. Kad sam dobio ovaj motor nedostajalo mu je preko pola dijelova. Najviše dijelova našao sam na svom tavanu, a ostalo sam nabavio preko interneta, od prijatelja i drugih restauratora. Uspio sam ga kompletno urediti za dvije godine, što je zaista kratko vreme, jer obnova takvih motora može trajati i preko 15 godina. On je u izvornom stanju kakav je nekad izašao iz tvornice, svi dijelovi i boja su originalni – ispričao je gospodin Buntak.

Na izložbi se mogao vidjeti i Harley Davidson iz 1945. godine, također Buntakovo vlasništvo.

Među izlošcima našao se i VW kombi T1 iz 1961. godine, čiji je vlasnik karlovčan Drago Stić, kazao kako ga još uvijek dosta koristi, među ostalim i za poljoprivredne radove. Najsrtarija izložena buba bila je VW 1200, vlasnika Drage Posarića iz zagrebačkog Buba kluba, a našao se tu i Mercedes iz 1952. godine u vlasništvu Vilka Parea, člana oltimer kluba Varaždin. (Viktor Penezić/Zpress)

Google oglas

Istaknuti oglas