Srijeda 1 Prosinac 2021
Subota, 08 Prosinac 2012 14:11

Međunarodna utrka prvaka

Napisao
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Međunarodna utrka prvaka - IWC je automobilistička manifestacija koja će se prvi puta održati u Hrvatskoj 08. prosinca 2012. godine u zagrebačkoj dvorani Arena.

Predkvalifikacijske utrke počinju u 14:00 sati, a svečano otvaranje predviđeno je za 18:00 sati nakon čega počinju utrke. Utrka prvaka je kruna završetka automobilističke sezone na kojoj će nastupiti 38 ovogodišnjih osvajača europskih i nacionalnih automobilističkih prvenstava, među kojima su osvajači dijamantnih i zlatnih kaciga s brdskih i kružnih staza te s rally natjecanja.

Na stazi će svoje znanje, vrline i iskustva međuspbno odmjeriti hrvatski prvaci Niko Pulić, Robert Bradarić, Damir Mašić, Tomislav Muhvić, Juraj Šebalj, Dean Dimitrijević, Janoz Silazgy, Ante Alduk, Nenad Lončarić, Maro Slade, Viliam Prodan, Goran Sertić, Ivan Pokos, Saša Černeka, Valter Nežić, Žarko Knego, Jurica Majić, Đivo Franić, Maro Franić, Maro Barović, Mario Jurišić , Sebastijan Čepar, Juraj Puškar i Damir Habazin, te mnogi europskih prvaci iz svih automobilističkih disciplina od kojih je dolazak za sada najavio Piero Longhi(I), Luca Rossetti(I), Felix Pailer(A), Mikica Vesnić(SRB), Raffael Sulzinger(D), Mark Wallenwein(D), Dušan Borković(SRB), Pavel Valoušek(CZ), Zoran Kastratović(SRB), Boris Miljević(BiH) i Igor Stefanovski(MK).

Na utrci će nastupiti i juniori Filip Magdić, Niki Belohradski, Ivan Pulić, Hrvoje Čikor, Kristijan Habulin, Saša Radola, Davor Mihelić, Bojan Tomić, Sven Gorup i Dino Butorac.
Posebno ističemo na veliko dodatno iznenađenje večeri koje priređuje organizator na koje odazvalo se preko 20 vrhunskih automobilista koji su u zadnjih 30 godina svojim nastupima osvajali vrhunske rezultate i simpatije publike širom europe i hrvatske.

U cilju postizanja vrhunskog spektakla organizator će u dvorani pripremiti ekstremno brzu i zahtjevnu kružnu pistu sve kako bi vozači gledateljima demonstrirali sva svoja stečena iskustava i znanje potrebno za osvajanje titule “Prvak svih prvaka“. U uvodnom neobaveznom dijelu natjecanja dio vozača će nastupiti u svojim natjecateljskim automobilima u kojima su osvojili ovogodišnja prvenstva što je zagarantirani spektakl, a osam najsretnijih gledatelja imat će priliku biti suvozač i postati sastavni dio spektakla.

U glavnome dijelu natjecanja vozači će se istovremeno natjecati u parovima u isto pripremljenim natjecateljskim automobilima, na dvije iste pisti i identičnim uvjetima što omogućuje jasan prikaz istinskog prvaka koji će se svojom pobjedom upisati u IWC automobilističku povijest.

Od samoga početka natjecanja ova iznimno napeta i ekstremna manifestacija obećava veliku dozu napetosti, neizvjesnosti i adrenalina. Ukupan doživljaj zaokružujemo jednako atraktivnim popratnim sadržajima unutar dvorane Arena gdje će publika imati priliku razgledavati nove modele vozila, motorsport proizvode i opremu. 

Valja napomenuti da će na ovoj manifestaciji biti prezentitran i projekt Ferdinand Budicki sa tri oldtimer vozila.

Google oglas

Istaknuti oglas