Srijeda 1 Prosinac 2021
Nedjelja, 06 Listopad 2013 16:20

Održan 5. susret Tomosa

Napisao
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
OMTK Adria OMTK Adria

U organizaciji Oldtimer moto kluba Adria u nedjelju 29.09.2013 na sućuračkoj rivi održan je 5. susret Tomos motora u organizaciji Oldtimer moto kluba Adria na kojem se predstavilo 30-ak ponosnih vlasnika ove vrste motocikala. Na susretu su sudjelovali vlasnici Tomosa iz okolnih gradova te s Brača, Korčule, iz Knina i Ogulina. 

Među tridesetak Tomos motora koji su se u nedjeljno popodne provozali rivom u Kaštel Sućurcu najstariji je bio onaj proizveden 1970. godine.

Susret, koji se sastojao od dva natjecateljska dijela, bio je upriličen zajedničkim "đirom" svih sudionika koji su se za tu prigodu provezli i pokazali posjetiteljima na sućuračkoj rivi. 

U natjecateljskom dijelu susreta sudionici su imali priliku pokazati tko je sporiji i kome će trebati više vremena da dođe do određenog cilja, te tko će brže prijeći dionicu s čunjevima, za što su pobjednici bili nagrađeni šampanjcem. Sudionici, osim što su imali priliku predstaviti svoje motocikle, zabavili su se uz mandolinu i gitaru te prigodnu zakusku.

Zanimljivo je kako je na susret vožnjom na svome Tomosu pristigao gost iz Ogulina, što je u vremenskim uvjetima kakvi su prevladavali proteklog vikenda hvale vrijedan pothvat. Također je na susretu sudjelovao i Tomos iz 1976. godine koji nikada nije bio vožen, nego je u tome stanju očuvan do danas.

-Tomos motori nas vraćaju u djetinjstvo, vozili smo ih kao djeca prije tridesetak godina, a upravo nas je to potaklo da organiziramo susret ovakve vrste s ciljem da se prisjetimo tih davnih dana.- rekao nam je predsjednik udruge Adria, Tonči Šiškov - Zagor .

Zagor je izrazio svoje zadovoljstvo odazivom sudionika susreta, te napomenuo kako se nada da će slijedeće godine uz veću potporu sponzora organizirati još jedan u nizu ovakvih susreta i podići ga na viši nivo.

-Već je pet godina rada iza nas te imamo dovoljno iskustva, ali želimo još više zainteresirati ljude i privući ih na ovakvo događanje, uz podršku medija i sponzora, no za to je potrebno određeno vrijeme - kazao je Zagor.

 

Google oglas

Istaknuti oglas