Srijeda 1 Prosinac 2021
Četvrtak, 25 Listopad 2012 13:47

Oldtimer klub Zabok 'zatvorio' 17. sezonu vožnji

Napisao
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Blagoslov motora Blagoslov motora

Crkva 'Sv. Barbare' u Bedekovčini i ovaj je puta bila premala za vozače iz Hrvatske i inozemstva.

Više od tisuću motorista i još veći broj njihovih članova obitelji i prijatelja, u Bedekovčinu dolaze po blagoslov za sigurnu vožnju sa svojim ljubimcima, i to dva puta tijekom godine. Sezonu promotivnih vožnji motorista ove je godine na Bijelu nedjelju u proljeće blagoslovio i službeno otvorio legendarni župnik-motorist Josip Komorčec Pepek, a 17. sezona ove više nego odlično posjećene već tradicionalne manifestacije, završena je 21. listopada blagoslovom novog bedekovčanskog župnika Željka Horvata.

Sa mnogobrojnim motoristima iz Slovenije, Austrije, Njemačke, BiH i cijele Hrvatske, druže se i vozači oldtimer vozila, tu su i vinogradari Udruge 'Bilikum' koji već tradicionalno za vozače pripremaju kestenijadu i ponude kvalitetnu domaću kapljicu.

Osim profesionalnih vatrogasaca iz Zagreba okupljenih u društvo 'Motogasci', tu se okupilo i društvo iz 'Buba kluba Hrvatsko zagorje' i vozači iz mnogih drugih udruga.

Jednostavno rečeno, nema društva motorista koji ovu manifestaciju ne propuštaju posjetiti.

Ovo je odličan primjer kako se tradicija očuvanja oldtimer vozila i druženja uspješno nastavlja, zahvaljujući Dragecu Tisaniću, predsjedniku Oldtimer kluba Zabok, župniku Pepeku prije svega, ali i novom, Željku Horvatu. (ZPress)

Google oglas

Istaknuti oglas