Srijeda 8 Prosinac 2021
Četvrtak, 23 Kolovoz 2012 09:01

Oldtimer motocikli u Pagu

Napisao
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
PUCH S4 250 PUCH S4 250

U organizaciji Hrvatskog oldtimer saveza u Pagu je održan treći rally oldtimer motocikala za prvenstvo Hrvatske na kojem su sudjelovala dvadeset i dva vozača.

Natjecatelji i ljubitelji oldtimera okupili su se na Staroj rivi. Oldtimer motocikli bili su raspoređeni u šest klasa po starosti motocikla, od početka tridesetih do početka osamdesetih godina prošlog stoljeća. Natjecanje se sastojalo od ispita spretnosti i ispita točnosti. Na Staroj rivi su održana dva ispita spretnosti, a ispit točnosti održan je na cesti Pag-Košljun. Na ispitu spretnosti vozači su vozili između čunjeva, a na ispitu točnosti natjecatelji su morali za deset minuta, prosječnom brzinom od 39 km/sat, doći od Paga do Košljuna i od Košljuna do Paga.

Nakon natjecanja oldtimeri su bili izloženi na Staroj rivi gdje ih se moglo razgledati. 

- U Pagu je ovo drugo natjecanje oldtimera. Prošle godine je održano natjecanje automobilima, a ove godine motociklima. Drago mi je što u Pagu imamo podršku gradske uprave. Pag je jedan od rijetkih gradova koji nam pomaže, rekao je Aljoša Kubaska.

Najmlađi motor na natjecanju bio je iz 1981. godine, a najstariji je bio puch S4 250 iz 1934. godine. Vlasnik pucha S4 250 je Ivica Filipović Ćiro iz Senja, veliki ljubitelj oldtimera. Ima deset oldtimera raznih marki, a prvi motor kupio je 1964. godine. Puch S4 250 s kojim se natjecao u Pagu nije bio u voznom stanju od 1949. godine.

- Puch sam kupio prije osam godina. Osposobio sam ga za vožnju i jako sam zadovoljan. Volim ovu marku motora, a i prvi motor koji sam kupio bio je puch, rekao je Ivica Filipović-Ćiro.

Natjecanje za prvenstvo Hrvatske održano je u Rijeci, Karlovcu i u Pagu, a slijede natjecanja u Ogulinu i u Ivanić-Gradu.

Google oglas

Istaknuti oglas