Srijeda 8 Prosinac 2021
Petak, 17 Travanj 2015 09:11

Oldtimer postav na Britancu

Napisao
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Ekipa oldtimerša na Britancu Ekipa oldtimerša na Britancu
U organizaciji Muzeja automobila Ferdinand Budicki na Britanskom trgu u petak, 17. travnja, počinju večeri „BUDICKI NA BRITANCU“', u okviru kojih će se na prostoru tog zagrebačkoga trga svakoga petka u večernjim satima održavati otvorena izložba iz fundusa 'Muzeja automobila Ferdinand Budicki'. 
Na izložbi će se svakog tjedna izmjenjivati povijesna vozila, artefakti i memorabilije iz povijesti automobilizma. Grad Zagreb podržava ovaj projekt, koji jednom od najljepših zagrebačkih trgova daje nov i autentičan sadržaj, a koji je dugoročna zanimljiva atrakcija za građane, ali i domaće i strane turiste. 
U okviru večeri ''Budicki na Britancu'' osim izloženih automobila i motorkotača održavat će se i projekcije dokumentarnih filmova i nikad viđenih fotografija iz hrvatske automobilističke povijesti sakupljenih iz privatnih albuma, kao i druženje i razgovor svih zainteresiranih s vlasnicima i stručnjacima za starodobna vozila. 
Cilj je kroz zanimljiv pristup i sadržaj djelovati na podizanju svijesti o povijesnom razvoju automobilizma i revitalizaciji kulturnoga identiteta Zagreba kroz prve automobiliste, esenciju građanskoga društva na početku prošlog stoljeća.
Vrijeme je to u kojem su djelovali pojedinci koji su kreirali izgled današnjeg centra grada, od gradnje najznačajnijih građevina do cjelokupnoga prometa u Zagrebu, ali i čitavoj Hrvatskoj.

Google oglas

Istaknuti oglas