Četvrtak 29 Listopad 2020
Petak, 18 Rujan 2020 07:40

Oldtimer susret u Sisku 2020

Napisao
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Alfa 33 Alfa 33

Usprkos svim nedaćama koje je donijela 2020. godina, osobito u vidu pandemije koronavirusa, i ove je godine održan oldtimer susret u Sisku.
Tradicionalno prve rujanske nedjelje članovi OTK Sisak od 9h počeli su se okupljati na sisačkom Korzu. S ciljem otežavanja širenja koronavirusa, međužupanijski Lijepom Našom, donijeta je odredba kojom će na sudjelovanju ove godine moći biti prisutni samo članovi OTK Sisak.
Ove su godine članovi OTK Sisak još jednom pokazali veliko srce i spremnost za prezentaciju građanima grada Siska svojih starodobnih vozila i njegovanje tehničke baštine. Odaziv je bio i više nego respektabilan brojeći 59 sudjelovatelja ovog kulturnog događaja.
Vrijeme je išlo i više nego na ruku za savršeno održavanje nagradivši sve sudionike jednim lijepim kasnoljetnim danom.
Izlaganje i razgledavanje vozila je trajalo do malo iza podneva kada se formirana kolona oldtimer motocikala i automobila uputila ulicama grada Siska. Napravivši krug po gradu i predgrađu, svi su uspješno došli do odredišta – utvrde Stari Grad Sisak.
U vremenu između dolaska i svečanog ručka su članovi OTK Sisak imali jedinstvenu prigodu vožnje brodom 'Juran i Sofija' od centra grada do ušća Kupe u Savu. Razgledavanje grada iz drugačije perspektive je popraćeno zakuskom, blicevima fotoaparata, ugodnim druženjem, i najvažnije, nasmijanim licima.
Svečanom večerom se ovogodišnji susret bližio kraju. Premda programski drugačiji susret od tradicionalnih prošlogodišnjih i sa znatno manjim brojem sudionika, možemo zaključiti kako se zahvaljujući velikom odazivu samih članova OTK Sisak i ove godine održala uspješna manifestacija sa zamjetnim brojem starodobnih vozila koja su s ponosom prezentirana građanima Siska. (autor: Ivan Cvetković, OTK Sisak)