Srijeda 1 Prosinac 2021
Četvrtak, 19 Srpanj 2012 10:37

Oldtimeri u Samoboru

Napisao
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Atraktivni, stari, odlično očuvani i uređeni automobili okupirali su u nedjelju, 17. srpnja, središnji samoborski trg te privukli pažnju brojnih građana i posjetitelja.

Ljubitelji starih automobila i motocikala u Samoboru su se okupili po 15. put zbog Međunarodnog oldtimer rallya i 3. memorijala Josip Burica. U rallyju su sudjelovale 102 posade, a vozile su se tri dionice od Samobora do Velikog Trgovišća, gdje je uslijedila kraća stanka, potom se krenulo prema Zaprešiću i natrag prema Samoboru.

Uoči polaska sudionike rallyja su pozdravili i sretan put im zaželjeli, u ime domaćina predsjednik Oldtimer kluba Samobor, Stjepan Belak, u ime Grada Samobora, Marijan Kižlin, a u ime Zagrebačke županije, pročelnik Vjeran Štublin.
Najstarije vozilo među okupljenima bilo je iz 1916. godina, a riječ je o Willis Overlandu, čiji ponosni vlasnik je Ivan Štefanac. Ljubav prema starim automobilima gaji od mladosti, a Overlanda je dobio na dar od supruge za rođendan. Automobil su uvezli iz Australije i čuvat će ga i uređivati, kažu supružnici Štefanac, dok god su živi.
Na rallyju u Samoboru su redoviti gosti, pa ih očekivati možemo i iduće godine.

15. međunarodni oldtimer rally i 3. memorijal Josip Burica uspješno je organizirao Oldtimer klub Samobor.

Google oglas

Istaknuti oglas