Srijeda 8 Prosinac 2021
Ponedjeljak, 17 Rujan 2012 10:47

OTK Zadar prvak Hrvatske

Napisao
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Murterska riva Murterska riva

Oldtimer klub Zadar postao je prvak na netom završenom prvenstvu Hrvatskog oldtimer saveza za starodobne automobile, a posljednji reli ove sezone održan je u subotu u organizaciji Oldtimer kluba Zadar u Zadru i Murteru.
Zadrani su, iako vodeći tijekom prvenstva, na zadnjem reliju bili u neizvjesnosti, no uspjeli su postati prvaci te su slavili sa 70 osvojenih bodova i na koncu i povećali svoju prednost nad najvećim rivalima koji su osvojili 43 boda na završnom reliju.
Klase su u prvenstvu odvojene po godinama proizvodnje vozila, pa su tako u klasi E vozila proizvedena od 1946. do 1960. godine, u klasi F su ona proizvedena od 1961. do 1970. godine, klasi G 1971. - 1981., dok su u klasi T terenska vozila.
Zbog jedinstvenih automobila u klasi E je trebala dominirati Liburnija, dok su zbog male razlike Zadrani trebali osvojiti prva mjesta u klasi F i G kako bi postali ovogodišnji prvaci.

Kako bi im to uspjelo mobilizirane su sve snage kluba i održan je trening na poligonu, a u subotu se na Branimirovoj obali pojavilo čak 10
vozača sa svojim automobilima spremni da uđu u završni okršaj.
Aljoša Kubaska, predsjednik kluba kazao nam je kako su prije tog posljednjeg natjecanja bježali sedam bodova najvećim konkurentima, Liburniji iz Opatije.
- Ta prednost nije bila nedostižna s obzirom na to da Opatijci u svom voznom parku raspolažu s najstarijom klasom koju Zadrani, a ni drugi klubovi u tom prvenstvu nemaju, pa se bodovi pojedinaca prenose direktno u fond bodova Opatijskog kluba, kazao je Kubaska.
Ipak, uz malu pomoć vremenskih uvjeta i jake bure dio opatijskih automobila nije stigao na posljednji reli te su Zadrani naslov osvojili prvi put.
- U klasi terenaca nastupio je samo Valentino Stipčević koji, na žalost, nije donio bodove svom klubu jer je bio sam u klasi, a potrebno je da u pojedinoj klasi bude najmanje tri vozila kako bi ona donijela bodove za svoj klub. Na koncu nam je pomogla bura, te najstarija klasa E s kojom su Opatijci prijetili Zadranima nije mogla doći u punom sastavu.
Prvi ispiti spretnosti održani su na Branimirovoj obali pred domaćom publikom koja nam je dala podršku, a put relija vodio je na Murter.
Tamo je na trasi Murter - Betina - Murter dugoj 5,6 kilometara održan ispit točnosti i na koncu je na murterskoj rivi održan završni ispit spretnosti, kazao je Kubaska. (057 info)

Google oglas

Istaknuti oglas