Srijeda 1 Prosinac 2021
Srijeda, 04 Listopad 2017 12:04

Prvi humanitarni oldtimer maraton

Napisao
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
SOS Dječje selo Ladimirevci SOS Dječje selo Ladimirevci

SOS Dječje selo Ladimirevci drugo je dječje selo u Hrvatskoj, a u potpunosti je realizirano za samo osam mjeseci. Smješteno je dvadesetak kilometara od Osijeka, u valpovačkom selu Ladimirevci. Selo Ladimirevci poznato je u cijeloj Slavoniji po brizi i ljubavi kojima se njegovi stanovnici trude da ga učine lijepim i ugodnim svima koji u njemu žive ili ga posjećuju. Ladimirevčani su sami, vlastitim sredstvima i radom, izgradili svoju osnovnu školu, a kad su započeli razgovori o mogućoj lokaciji budućega SOS dječjeg sela u istočnoj Slavoniji, nisu skrivali svoje oduševljenje i želju da se SOS dječje selo gradi upravo u Ladimirevcima.

Valpovačka općina ustupila je SOS Dječjem selu Hrvatska 50.000 četvornih metara atraktivnog zemljišta. Selo je izgrađeno 1995. godine, a otvoreno je 1997. godine.

Osamdesetero djece u 17 SOS obitelji koje žive u SOS kućama čine jedno zajedništvo u sigurnoj i brižnoj sredini koju zovemo Dječje selo. 

Ove godine po prvi puta i oldtimerši žele pomoći djeci.

U tu svrhu od 13-15.10.2017 održat če se 1. Humanitarni oldtimer maraton. Detalje ove hvale vrijedne inicijative možete pronaći na našem stranicama na slijedećem linku.

Google oglas

Istaknuti oglas