Srijeda 1 Prosinac 2021
Utorak, 13 Rujan 2011 08:31

Stotinjak oldtimera na cestama Bujštine

Napisao
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Umag rally Umag rally

Svu veličinu manifestacije koja je Bujštini nedostajala pokazala je proteklog vikenda druga međunarodna smotra starih motornih vozila u organizaciji umaškog oldtimer kluba Eppur si muove.

Na umaškoj Novoj obali okupilo se stotinjak vremešnih automobila i motorkotača, a 71 vozilo je sudjelovalo u službenom dijelu susreta. Velik broj Umažana i još uvijek brojni turisti sa zanimanjem su razgledavali skupocjene, raritetne i uglancane limene ljubimce zaljubljenika u modele koji se više ne proizvode iz Hrvatske, Slovenije i Italije. Sudionicima i organizatorima dobrodošlicu je u ime Grada Umaga poželio dogradonačelnik Veljko Ivančić. Kolona oldtimera napravila je đir kroz središte Umaga, a zatim se zaputila prema Novigradu, gdje se na središnjem gradskom trgu ponovila atraktivna slika s umaške Nove obale.
Novigrađani nisu krili veselje što se ovakav događaj, uz raznovrsne druge ovoljetne priredbe, održao u njihovom gradu. Entuzijazam ljudi kojima su vremešna vozila velika ljubav priuštio nam je pravu ugodu za oko, u gotovo obiteljskoj atmosferi. Novigrad s nestrpljenjem očekuje treće izdanje ove priredbe, uz zahvalu vrijednim organizatorima umaškog oldtimer kluba istaknula je novigradska pročelnica za društvene djelatnosti Ružica Mitrović Maurović.

Nakon vožnje spretnosti na Velikom trgu sudionici su krenuli za Brtoniglu, pa preko Radina do Babića i Svete Marije na Krasu, gdje su bile kontrolne točke. Za njih su organizirane degustacije vina i maslinovih ulja domaćih proizvođača te završna svečanost s podjelom mnogobrojnih nagrada na cilju u turističkom naselju Kanegra.

Najstariji automobil ovog susreta bio je dodge iz 1924., koji je stigao iz slovenske Gorice, dok je za ragby F-40 roadstar iz Kopra, proizveden 1929., ustvrđeno da je najskuplji, odnosno od neprocjenjive vrijednosti.Na tragu potonjeg automobila je i mercedes 540K iz Ljubljane iz 1937. Istaknimo i motorkotače moto guzzi iz 1933. i zündap iz '51., zatim automobile koparski fiat vignale, pulski porsche iz '63., citroen traction avant iz '53. te uvijek atraktivni ferrari.Manifestaciju su podržali gradovi Umag i Novigrad te brojni sponzori.

Google oglas

Istaknuti oglas