Subota 27 Studeni 2021
Ponedjeljak, 07 Svibanj 2018 11:36

Susret i izložba u Umagu

Napisao
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Susret u Umagu Susret u Umagu

U okruženju Sajma cvijeća, predivnog vremena i mnoštva posjetitelja, u Umagu je 28.04.2018 održan 9.“Međunarodna oldtimer izložba“.
U ovoj velikoj tradicionalnoj manifestaciji, u organizaciji Oldtimer kluba „Eppur si Muove“, te pokroviteljstvom Grada Umaga i turističke zajednice učestvovalo je stotinjak povijesnih vozila iz više zemalja.

Duž šetnice, uz samu obalu centra grada, mnogobrojni posjetitelji i turisti s oduševljenjem su pozirali uz raritetna i skupocjena vozila iz prošlog stoljeća, kako bi ponijeli sa sobom uspomene koje ni u svojim zemljama ne mogu doživjeti. Druženje u dobrom raspoloženju za koje su se pobrinuli i svirači tradicionalne glazbe, potrajalo je do 13 sati, kada je krenula kolona defile vožnjom gradskim ulicama.

Panoramska vožnja nastavljena je putem umaških turističkih naselja punta, Stella Maris, Katoro, Savudrija, čime je predstavljen i turistički potencijal ovog kraja.

Tako su i mnogobrojni gosti hotelske kuće plava laguna, koja podupire ovu manifestaciju, mogli uživati u putujućoj izložbi povijesnih vozila.
Završni punkt druženja bio je u vinariji „Cuj“ gdje su uz degustaciju vrhunskih vina svi učesnici dobili prigodne spomen poklone.

Teško bi bilo izdvojiti koji je automobil zračio većim sjajem ili ljepotom jer je svaki pobuđivao interes, ali su najviše je pažnje privukli luksuzni Mercedes Adenauer, Cadillac Sedan de Ville iz 1959., Moris Cowley iz 1926., Ford „a“ iz 1929., Fiat 1500 iz 1930. I najstarije vozilo izložbe, Hupmobile iz daleke 1921. Godine. (izvor:TVI)

Google oglas

Istaknuti oglas