Nedjelja 16 Siječanj 2022
Utorak, 29 Ožujak 2016 19:14

Susret u Našicama

Napisao
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Uskršnji susret u Našicama Uskršnji susret u Našicama
U organizaciji Oldtimer kluba Našice na platou ispred robne kuće i na parkiralištu na Trgu dr. Franje Tuđmana, jučer je održana međunarodna izložba oldtimer automobila, motocikala i bicikala, kao i sajam rezervnih dijelova. Iako je vrijeme zaprijetilo da bi ova izložba mogla biti slabije posjećena, to se na zadovoljstvo organizatora i svih sudionika, kojih je ove godine bilo 130 sa više od 100 starodobnih vozila, ipak nije dogodilo. 
Mogli su se vidjeti automobili stari i više od 70 godina čiji su vlasnici iz Hrvatske, Mađarske, Srbije te Bosne, no najviše je limenih ljubimaca bilo iz šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog stoljeća. Građani su imali priliku vidjeti oldtimer vozila različitih proizvođača - Mercedes, BMW, Renault, Kadett, Porsche, Ford i Fiat. 
Kako je rekao Franjo Hofer, predsjednik Oldtimer kluba Našice „Ovo je 19. izdanje izložbe starih vozila koja se tradicionalno održava na Uskrsni ponedjeljak. Imamo više od 100 vozila koja su izložili članovi našeg kluba, ali i prijatelji iz Osijeka, Belog Manastira, Đakova, Vinkovaca, Slavonskog Broda, Nove Gradiške, Požege, pa čak iz Krapine i Rijeke. Došli su nam gosti i iz susjednih država, što ovoj manifestaciji daje regionalni značaj. Izložba starih vozila je zapravo promocija našeg kluba i ujedno početak sezone oldtimer susreta.“ – rekao je predsjednik OK Našice Franjo Hofer, inače ponosni vlasnik Jepp Wilisa iz 1951. godine.
Ovom izložbom, koju podržava i Grad, Našice su tradicionalno na Uskrsni ponedjeljak, dobile zanimljiv sadržaj, a građani atraktivan i prvi u nizu proljetnih programa zabave. ''Izložba oldtimer vozila je lijepa i posebna manifestacija u gradu koja je na neki način uvod u proljetna zbivanja na središnjem gradskom trgu, jer ubrzo će biti Dani vina i turizma te Festival hobija, a prije toga Zagorski uskrsni običaji'', najavio je Krešimir Žagar, gradonačelnik grada Našica. 
„Izložba je međunarodnog karaktera i osim članova iz našičkog Oldtimer kluba, dolaze prijatelji i gosti iz klubova izvan Hrvatske. Zahvaljujući kolekcionarima starih vozila, gradski trg je prekrasna pozornica i ova izložba je nešto čime se svakako ponosimo. U odnosu na prošlu godinu čini mi se da su izloženi još vrjedniji primjerci automobila, a mnogo je sudionika koji po prvi put izlažu, što znači da se širi kultura čuvanja starih vozila, i to je nešto što sigurno veseli Oldtimer klub, ali i Grad. Našičani imaju priliku uživati u prekrasnim izlošcima i to je nešto što treba poštovati i cijeniti, jer je ipak puno vremena, truda i sredstava uloženo. Članovi Oldtimer kluba predstavljaju Našice na izložbama i susretima diljem Hrvatske i naravno da zaslužuju da ih Grad podrži, jer su na neki način oni i ambasadori našega grada.“ - rekao je među ostalim gradonačelnik grada Našica Krešimir Žagar. 
Članovi kluba pored izložbe priredili su i nagradna natjecanja za posjetitelje, a organizirana je i revijalna vožnja kroz Našice. 
Među izloženim primjercima vrijednih pažnje, bio je model Jaguara 420 u vlasništvu Stjepana Kuzminskog iz Nize, člana Oldtimer kluba Našice. Nakon zahtjevne i skupe restauracije, vlasnik je prvi put izložio srebrni primjerak kultne britanske marke.  
„Jaguar 420 iz 1968. kupio sam prije osam godina u Vrgovečkoj Dubravi kod Zagreba i mukotrpno sam na njemu radio. Iako na njemu stalno radim svih proteklih osam godina, još nije sve do kraja napravljeno. Koče me financijska sredstva, a do potpune obnove treba urediti interijer i još par sitnica oko motora. a restauracija još traje, jer financijska sredstva koja trebate uložiti nisu mala. Nadam se da restauracija biti gotova za godinu dana, a ovo je prvi puta da sam ovaj automobil i izložio. Naravno da moram reći da mi se ostvario životni san i jako sam sretan, a ovo su suze radosnice i nemojte zamjeriti. Uspio sam nakon osam godina Jaguar pripremiti za prvu izložbu.'', istaknuo je Kuzminski, koji planira, ukoliko financijska situacija dopusti, obnoviti i BMW Zettu iz svog voznog parka. Njegov Jaguar proglašen je najljepšim vozilo na izložbi i uručen mu je pehar.(izvor:našice.com)

Google oglas

Istaknuti oglas